22.03.2018 г.

Козуначено руло с нутела - Pan brioche con nutellla


Не е класическата форма за козуначено руло, но толкова ми хареса идеята видяна тук, че реших да си го кръстя руло! Тестото е от козунак със сметана и локум, най-сполучливия ми козунак! 


за тестото:
 3 яйца
150 гр. захар
150 мл. течна сладкарска сметана
60 гр. краве масло+40 мл. олио
20 гр. мая кубче
450-500 гр. брашно
щипка сол
1 капсула есенция лимон
течен шоколад нутела 


Затоплете леко сметаната и разтворете маята в нея. Разбийте с кухненска тел яйцата и захарта. В купата на кухненски робот изсипете половината от брашното, добавете яйцата и захарта, сметаната, щипка сол и есенцията. Включете робота на най-ниска степен и започнете постепено да прибавяте от останалото брашно и разтопеното, но не горещо краве масло смесено с олиото. Роботът трябва да меси поне 10 мин. Прехвърлете тестото на набрашнена повърхност и доомесете ако има нужда, докато то стане меко, но не лепнещо. 



Сложете тестото в набрашнена купа, намажете го с олио, покрийте с найлон и кърпа и оставете на топло докато удвои обема си. Готовото тесто разделих на две равни части.  От едната направих рулото, а от другата козунак с локум, стафиди и лимонови корички. Няма да се занимаваме с него сега. Рзточете  тестото за рулото  на леко набрашнена повърхност. Нарежете ленти с ширина 5 см. Намажете всяка с течен шоколад. Първата лента навийте и поставете в центъра на застлана с хартия за печене форма (22см.) Останалите навивайте наоколо. Забравих да снимам, че се бях омазала с шоколад до ушите, но от линка който съм дала за оригиналната рецепта може да видите всичко подробно. Покрийте тавата с найлон и оставете на топло докато удвои обема си и напълни тавата. Изпечете рулото на 160 гр. в предварително зарята фурна с вентилатор. Готовото руло поръсете с пудра  захар и охладете на решетка. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 




3 коментара:

  1. Това е страхотно, Ив!
    Ще го направя за Великден! / Ако печката ми работи, разбира се!/
    Благодаря за чудесната идея и рецепта! За снимките също имаш Отличен 6+!
    Приятен ден и усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Боряна!
      Да ти е сладко и весели Великденски празници! :)

      Изтриване
  2. Случайно правих нещо подобно за Великден, първо него опапахме:)

    ОтговорИзтриване