24.08.2018 г.

Пиле магданозлия - Petto di pollo al prezzemolo


Много вкусно стана това пиле по рецепта на Йоли! А как се хареса, че  даже и не стигна на злоядко Роберто! :)  


В рецептата не сложих  домат и я направих само с бялото месо от пилето , а останалите продукти са както при Йоли само, че за две порции:

 400 гр. пилешки гърди
1 к.ч. зехтин
3 малки лукчета шалот
2 скилидки чесън
щипка черен пипер
връзка магданоз
1 к.ч. бяло сухо вино
сока и кората на един био лимон
1 с.л. брашно
200 мл. зеленчуков бульон
1 жълтък 
2 с.л. кисело мляко 




Нарежете пилешките гърди на дебели жулиени. В тенджерка загрейте една кафяна чашка зехтин и изпържете за кратко месото. Добавете нарязания на ситно луки и скилидки чесън. Излейте виното, изчакайте 2-3 мин. да се изпари алкохола, добавете сока на половин лимон и парче лимонова кора, която след края на готвенето извадете. Посолете, овкусете с щипка черен пипер и залейте ястието със зеленчуков бульон или топла вода. Захлупете съда и гответе на слаб огън около 20 мин. Размийте брашното с малко вода за да  сгъстите соса. Добавете много ситно нарязания магданоз. Оставете ястието да клокне още няколко мин. и застройте с един жълтък разбит с кисело мляко.  Поднесено с картофено пюре беше много, ама много вкусно :)!  С благодарност към Йоли за чудесната рецепта! 
Да ви е сладко! Чаооо! 



4 коментара:

  1. А аз с благодарност към теб за доверието, мила ми Ванче! Много се радвам, че ви хареса тази българска гозба. Особено на Роберто! Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасно ястие Ваня, изглежда чудесно.Много вкусно и ароматно с дъхав магданоз и картофено пюре.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусно и лесно за приготвяне ястие.

    ОтговорИзтриване