7.12.2018 г.

Триъгълни сладки с конфитюр и нутела - Biscottini con marmellata e nutela


Продукти:
300 гр. брашно 
100 гр. захар
 2 яйца
60 мл. зехтин
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол 
1 пакетче ванилова захар
 настъргана лимонова кора
и още:
конфитюр по ваш вкус
нутела


От изброените продукти излязоха 32 бр. сладки. В купа пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера. Добавете две големи яйца, зехтина, захарта, ваниловата захар и настърганата кора на един лимон. Замесете меко тесто. Огънете го в стреч фолио и приберете в хладилник за 30 мин.  


Охладеното тесто разточете на набрашнена повърхност.  С формичка или чашка изрежете кръгчета. В средата им сложете по лъжичка от конфитюра или нутелата. Щипнете кръгчатата от три страни за да получите триъгълници. Тестото е много вкусно! 


Изпечете сладките на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 10 мин.
 Охладете на решетка и да ви е сладко :)! 



3 коментара:

  1. Много добре изглеждат...ще се пробват.
    Ваня,да ти кажа че направих твоите бадемки,коледни маслени сладки, бадемови снежни топки, сицилиански бадемови сладки. Тази година със сестра ти ще присъствате моята каледа. Благодаря за рецептите
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване