5.12.2018 г.

Пъстърва с орехи и лук - Trota al forno con noci e cipolle


Продукти:
пъстърва
2 големи глави лук
100 гр. орехови ядки
1 дафинов лист
 сол
зехтин 
шипка млян черен пипер
1 с.л. песто дженовезе (по желание)

Нарежете лука на полумесеци. Посолете и намачкайте леко с ръка. Сложете го в тиган със зехтин и един дафинов лист. Налейте чашка вода, захлупете и задушете докато лука остане на мазнина. Отстранете съде от котлона и извадете дафиновия лист. Добавете едро нарязаните орехи и щипка смлян черен пипер. От приготвената плънка напълнете коремчето на рибата. Зашийте с конец или набодете с клечки за зъби. С остър нож нарежете гърба на рибата и сложете в нарезите песто дженовезе. Това последното  по желание. Изсипете останалата плънка в тава и сложете пъстървата. Изпечете в предварително загрята на 200 гр. фурна за около 20 мин. При поднасяне полейте рибата с лимонов сок. 
Да ви е сладко :)! Чаоооо! 



1 коментар:

  1. Чудна пъстърва, много красива и вкусна.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване