15.12.2018 г.

Цветни коледни рулца - Girandole di Natale


Избяга ми червената боя и сладките ми станаха бонбонено розови, но пък много симпатични, нали?!  Стъкмете ги за подарък, децата много ще им се зарадват! Рецептата е адаптирана от тук



Продукти за 20 бр. рулца:
380 гр. брашно
 180 гр. краве масло
150 гр. кристална захар
1 яйце
2 с.л. прясно мляко 
щипка сол
1 пакетче ванилова захар
 няколко капки лимонова есенция 
1 с.л. червена хранителна боя 
1 ч.л. бакпулвер 
дребни цветни топчета


Пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера. Добавете едно яйце, нарязаното на парчета краве масло, захарта, 2-3 с.л. прясно мляко,  ароматизирайте с ваниловата захар и лимоновата есенция. Замесете меко тесто. Разделете го на две еднакви части. Едната оцветете с червена хранителна боя. Написала съм 1 с.л. , но може да сложите повече за да стане цвета по-наситен. 


Загънете двете теста в стреч фолио и приберете в хладилник за 30 мин. Пригответе си две еднкви парчета хартия за печене. Върху всяка разточете охладеното тесто на правоъгълник  с  d. 4-5 мм. Вземете белия и похлупете с него червения лист. Внимателно завийте на руло. Поръсете от цветните топченца и притиснете леко върху рулото за да залепнат. Завийте рулото с хартията и приберете във фризер за 10 мин. Това ще ви помогне да нарежете лесно рулото. Загрейте фурната на 180 гр. Нарязаните малки рулца наредете на разстояние едно от друго в тава покрита с хартия за печене. Изпечете за 8-10 мин. Охладете готовите сладки  на решетка. Пакетирайте ги напълно охладени! 
Чаооо! Хубава неделя! 


3 коментара:

  1. Може би ако бяхте показали как ги правите щеше да е по-разбираемо.Бъдете здрава!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! А може би не виждате постъпковите снимки в колажа, там се вижда прекрасно как се правят!

      Изтриване