21.03.2019 г.

Бадемови бонбони с ликьор Alchermes - Dolcini alle mandorle con alchermes


Казвам ви веднага, че бонбоните са много сладки. Намалих захарта и пак ни бяха сладички, ама нали са бонбони-каза Роби! Рецептата е от тук


Продукти за 15 бр.:
100 гр. смлени, обелени сурови бадеми 
80 гр. захар
2-3 капки есенция горчив бадем
3 с.л. ликьор Alchermes
1 с.л. вода 
и още:
кристална захар


В малка касерола сложете захарта, добавете 3 с.л. от ликьора + 1 с.л. вода. Сложете съда на котлона и бъркайте докато захарта се стопи. Изсипете смлените бадеми и добавете 2-3 капки есенция от горчив бадем.  Хомогенизирайте сместа. Оставете настрана докато се охлади добре. От охладената смес направете топчета, оваляйте ги в кристална захар и приберете в хладилник за няколко часа. 
Да ви е сладко :)! Чаоооо! 
  


4 коментара:

  1. Много са красиви, Ив! Знаеш ли, преди време търсех този ликьор, но май само в Италия го има. Бях се запалила по едно Тирамису, бишкотите бяха с такъв цвят. За състава му четох интересни неща:). Много слънчеви снимки, с настроение. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате!
      Незнам дали го има само в Италия, но тук го слагат в много рецепти! Имам и такава за домашната му направа и все се каня да го направя в къщи! 🙂Поздрав за теб и семейството.Хубава събота!😘

      Изтриване
  2. Страхотни изкушения Ив.Не съм попадала обаче на този ликьор.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Знам вече, че не се намира такъв ликьор в България! Съжалявам, защото рецептите с него са чудесни!
      Поздрави!

      Изтриване