27.03.2019 г.

Солен пан бриош хармоника с ароматни треви - Pan brioche salato


Мек, пухкав, елегантно надиплен и много ароматен! Тревите са типично средиземноморски-салвия, розмарин и майоран! Разкошно допълнен с една идея чеснов аромат!   



Продукти:
250 гр. брашно
1 яйце
3 с.л. прясно мляко
1 с.л. зехтин
80 мл. вода
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
8 гр. мая от кубче
и още:
пресни салвия, розмарин, майоран
1 скилидка чесън
50 гр. краве масло 



В купа пресейте брашното, добавете едно яйце, маята разтворена в хладката вода с половин чаена лъжичка захар, солта, прясното мляко и зехтина. Замесете меко тесто. Оставете го в купата, като леко го намажете отгоре със зехтин за да не изсъхва докато втасва. Покрийте купата с парче найлон и кърпа. Оставете тестото на топло докато удвои обема си. Разтопете кравето масло. Добавете към него ситно нарязаните подправки и скилидката чесън. На набрашнена повърхност разточете тестото. С помоща на чаша изрежете кръгове с d.10 см. Всеки кръг намажете обилно с ароматизираното краве масло. Прегънете наполовина и подредете половинките в продълговата форма (вместимост 1 л.) за кекс  застлана с хартия за печене. Оставете печивото да втаса отново за около час. 



Изпечете хлебчето на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 20 мин. Топлото хлебче намажете с ароматното краве масло. Охладете на решетка. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 

Рецептата е от тук!

8 коментара:

  1. Леле Ванче....голяма вкусотия изглежда това хлябче.
    Ще се пробва.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Кате!
      Горещо ти го препоръчвам!
      🙂Благодаря ти, поздрав и за теб!

      Изтриване
  2. Ваня,
    чудесно изглежда този наистана много ароматен хляб.Записвам рецептата за проба.Чудесен за почерпка.
    Поздрави и нова благодатна седмица !

    ОтговорИзтриване
  3. Ванче ,благодаря ти за поредната точна и вкусна рецепта.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
  4. Изумителен е! Наслада за всички сетива! Майка ми беше мераклия да им занеса да го опитат и те, ама – къде ти… то не остана!
    Отначало си мислех, че формата ми е прекалено голяма за това количество тесто, и че двойна доза би била по-подходяща, но само докато разточа и нарежа всички кръгчета, първите вече се бяха удвоили! Стана много красив, точно като твоят! :) Вкуса изобщо няма какво да го коментирам - неустоим!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Васи!
      Радва ме всеки твой коментар, на най—вече това, че ти харесват рецептите ми№🙂❤

      Изтриване