4.03.2019 г.

Бриош кифлички с кренвирш - Cornetti di pan brioche con wurstel


Продукти:
500 гр. бяло брашно
2 яйца
 10 гр. мая от кубче
1 ч.л. мед
10 гр. сол
180 мл. пресно мляко
100 гр. краве масло
и още:
3-4 кренвирша
макови и сусамени семена
   1 жълтък


Пресейте брашното и го изсипете в купата на робота. Добавете двете яйца, излейте прясното мляко в което е ратворена маята и меда. Включете робота на най-ниската степен и оставете да меси докато продуктите се хомогенизират. Добавете солта, измесете още малко и започнете да прибавяте парчета от кравето масло. Когато  тестото  усвои всичката мазнина оставете машината да меси още 10 мин. 



Готовото тесто намажете леко със зехтин, сложете в купа и покрийте с парче найлон и кърпа. Оставете на топло докато удвои обема си. Втасалото тесто разделете на две еднакви части. Разточете първо едната на кръг с диамерър около 25-30 см. Нарежете кръга на 8 триъгълника. В широкия край на всеки триъгълник поставете парче кренвирш, завийте на кифличка. Постъпете така и с другата част тесто. Излизат 16 кифлички. Наредете ги на разстояние една от друга в тава застлана с хартия а печене. Оставете ги да се отпуснат за 30 мин. Готовите кифлички намажете с разбит жълтък с няколко капки зехтин. Поръсете със семена от мак и сусам. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна до приятен загар. 
Да ви е сладко :)! Чаооооо! 

   Рецептата за тестото е от тук!                                                                                                                                                                         

2 коментара:

  1. Приготвям кутията за закуска и смело си придърпвам няколко от тези пухкавелки:). Разкошни! Поздрави, Ив, с пожелания за вълшебен месец март!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате, напълни кутията :)!
      Хубав март за теб, Бонбона и малките ви бонбони! <3

      Изтриване