12.08.2019 г.

Кавърма със свинско месо и гъби



Да ви кажа  не знам дали, щото беше гладен Роберто или пък реши да даде шанс на още едно наше ядене, ама омете цялата чиния! А аз се бях нагласила да ям два дни кавърма! То май ще стане като едни тиквички с мляко, от години ги ям насреща му и все отказваше да ги опита, а опита ли ги сега не мога да се вредя от него! А кавърмата си стана като всяка кавърма - вкусна до последната гъбка! 


Продукти:
400 гр, свинско месо 
300 гр. гъби тук печурки
1 червена чушка
1 морков
2 домата
2 с.л. доматено пюре
1 глава лук
50 мл. червено вино
1 ч.л. червен пипер
щипка черен пипер
сол
зехтин 

Нарежете месото на хапки. В удобна тенджера загрейте една кафяна чашка зехтин. Пуснете хапките и запържете за няколко минути като бъркате да не загорят. Добавете ситно нарязания лук и морков. Захлупете съда и задушете за 10 мин. на слаб огън. Полейте с виното изчакайте  няколко мин. да се изпари алкохола,  сложете гъбите и нарязаната чушка. Продължете готвенете още 5 мин. след което добавете две с.л. доматено пюре и обелените, почитени от семките и нарязани на парчета домати. Подправете с червен и черен пипер. Захлупете съда и гответе кавърмата докато остане на мазнина. При поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз. 
Да ви е сладко като на Роберто :)! Чаооо! 


1 коментар: