1.08.2019 г.

Пилешки рулца с орехова коричка-Involtini di pollo in crosta di noci


Едно такова вкусно се получи, за мен със сосче, за Роберто с руска салата! 


Продукти:
4 тънки пилешки пържоли
1 кренвирш
сол
черен пипер
10-12 бр. орехи
1 с.л. брашно
1 яйце
за соса:
50 гр. горгонзола
1 к.ч. прясно мляко
няколко гъбки 

Смелете орехите по- едричко, даже следващия път ще ги счукам в хаванче. Така ще се усещат повече в панировката.  Към смлените орехи добавете щипка сол и една с.л. брашно. Размесете добре сухите съставки. Овкусете пилешките пържолки със сол и черен пипер. Срежете по дължина кренвирша на четвъртинки. Сложете по парче от него върху всяка пържолка и завийте на рулце. Закрепете с клечка за зъби. Разбийте яйцето с вилица. Оваляйте рулцата първо в сухата смес след това в яйцето и отново в ореховата смес. Загрейте в тиган слънчогледово олио. Изпържете рулцата, извадете ги на салфетка за да се отцеди излината мазнина. Ако искате сос сложете в тиганче сиренето, налейте прясното мляко и две, три с.л. зехтин. Пуснете няколко предварително задушени в масло гъби. Може и замразени. Сложете съда на умерен котлон и  бъркайте докато соса се сгъсти.  Полейте рулцата и сервирайте. 
Да ви е сладко :)! Чаооо!  



3 коментара:

  1. Тъй като орехите вече леко са променили вкуса си, мисля че вместо тях в панировката ще стане добре и със сусам. Благодаря за идеята Ивана!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, че ще стане! :)Ще опитам и аз.
      Да ви е сладко!

      Изтриване
  2. Интересно предложение за българската трапеза.Много красиво изглежда с това сосче.Ястието може да се приготви освен с орехи и с други ядки - бадеми, кайсиеви ядки, бразилски орех.Би се получило много интересно.
    Поздрави, прохладно лято !

    ОтговорИзтриване