29.08.2019 г.

Тиквени лодки с кренвирш и моцарела - Barchette di zucchine con wurstel e mozzarelle


Кренвирши не щял да яде, тиквички не обичал, накрая всичко свърши така, че нямаше нужда да мия чиниите! Не слушайте Роберо, ами си направете тези тиквени лодки с гребци кренвирши, станаха много вкусни! 


Продукти:
2 по-големи тиквички
2 кренвирша
1 моцарела 125 гр.
3-4 чери домата или друг малък сорт (пикадили, датерини)
300 мл. доматено пюре
скилидка чесън
сол
зехтин
черен пипер 



Срежете тиквичките по дължина на две еднакви половини. С малка лъжичка издълбайте сърцевината. Посолете. Настържете по-твърда моцарела. Сложете щипка, две  на дъното на всяка тиквичка. Нарежете кренвиршите на кръгчета. Моите за още по-голям разкош бяха с кашкавал.  Нарежете доматите. Наредете върху тиквените половинки кръгче кренвирш, кръгче домат. Разредете доматеното пюре с чашка вода. Овкусете със сол и счукана скилидка чесън. Изсипете в подходяща тавичка. Отгоре наредете тиквените лодки. Полейте със струйка зейтин, поръсете с черен пипер. Изпечете ястието на 190 гр. в предварително загрята фурна. Малко преди да извадите тавата от фурната, поръсете с останалата моцарела! 
Няма нужда да миете яиниите, казвам ви :) ... да ви е сладко! Чаооо! 


2 коментара:

  1. Страхотно изглеждат Ваня, чудна идея за лятото и есента.Ще се възползвам обезателно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване