Продукти:
350-400 гр. бланширана коприва
1 морков
1 глава лук
3-4 перца пресен лук
3-4 перца пресен чесън
1 с.л. ориз
1 с.л. булгур
2 сварени яйца
сол
зехтин
джоджен
за застройката:
1 жълтък
200 гр. кисело мляко
Бланширайте копривата във вряща вода с щипка сол. Прецедете и нарежете. В тенджера налейте 1 к.ч. зехтин, пуснете нарязаните на ситно морков, лук и зелените перца. Запържете за кратко, налейте около литър топла вода и сварете зеленцуците за 15-20 мин. Пуснете бланшираната коприва, добавете ориза и булгура и продължете готвенете още 15 мин. Готовата супа овкусете с нарязан джоджен. Разбийте в купа жълтъка с киселото мляко и излейте веднага във врящата супа. Отстранете съда от котлона. Настържете яйцата в супата. Поднесете със сирене!
Да ви е сладко! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар