15.10.2013 г.

Eсенна кростата



Защо есенна ли? Защото аромата и' на топъл сливов конфитюр и ябълки за мен е най-есенния и вкусен аромат!

Продукти:
За тестото:
230 гр. брашно
110 гр. краве масло
100 гр. захар
1 яйце
1-2 ванилии
щипка сол 
1/2 ч. л. бакпулвер
За гарниране: 
200 гр. конфитюр от сини сливи
2 ябълки
щипка кафява захар
пудра захар


Замесете меко, маслено тесто от изброените продукти. Направете го на топка, завийте в стреч фолио и приберете в хладилник за 1 час. 
Застелете тавичка (ако е кръгла 24 см., ако е правоъгълна 19/28см.) с хартия за печене. 
Разточете тестото и го прехвърлете в тавата. Оформете страничен висок борд. Надупчете дъното на тестото с вилица. Покрийте го равномерно с конфитюр, а отгоре наредете нарязаните на тънки резени ябълки. Поръсете с кафява захар. 
Изпечете кростатата на 180 гр. около 25-30 мин. в предварително загрята фурна. 
Извадете я веднага от тавата и охладете върху решетка. Поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко:)! 
                                                                                                  Чаооо!  


16 коментара:

  1. Изглежда толкова примамливо и ми става уютно от вида му, Ив! Много красиво си го поднесла и съчетанието ми е любимо! Това, отрязаното парченце, е за мен, нали :)
    Прегръдки, мила! Топла и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И цяла мога да ти изпратя, имам ти адреса:)))! Благодаря, Снежи .... и тук да ти кажа колко се радвам на щастието ти в къщи:*!

      Изтриване
    2. :* целувки, Ив! Толкова си добричка!

      Изтриване
  2. Наистина есенна, с тези ароматни плодове на природата. Ванче, изглежда много изкусителна! Бих изпила и едно италианско кафе с едно по-солидно парченце. Отлични снимки! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Ванче, чудесна е! И за първи път я виждам тук в различна форма от кръглата. :)
    Ухае прекрасно при теб...
    Поздрави. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много красиво и много вкусно! Прекрасен сладкиш!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. След супата от морски дарове ... този сладкиш ще е като бонус за душата и наслада за сетивата Ив :)
    Хубав ден миличка !

    ОтговорИзтриване
  6. Ив, прекрасна есенна кростата! А снимките, поднасянето и детайлите са очарователни! Прегръщам те, мила и благодаря за утринната наслада!

    ОтговорИзтриване
  7. Обожавам,обожавам.....страхотна тарта,Ваня,залепнах за екрана!С хрупкава подложка и ароматен пълнеж,че и красиво поднесена!Взимам си парченце с голяма охота!Хубава сряда да ти е!

    ОтговорИзтриване
  8. Поздравления! Изглежда много вкусна!

    ОтговорИзтриване
  9. Имам ябълки ,имам и конфитюр от сини сливи и ще си го направя....Благодаря за рецептата,Ванюшка.Много вкусна изглежда тартата!

    ОтговорИзтриване
  10. Ив, страхотно изглежда и е със сигурност адски вкусна тази кростата! Прегръдки и лека нощ!

    ОтговорИзтриване
  11. Прекрасна е,
    много красива, есенна, вкусна и ароматна.
    Чудесно предложение, поздрави и хубав ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  12. Страхотен десерт се получи! Поради липса на конфитюр от сини сливи използвах конфитюр от ягоди. Това е единственото, което промених, но мисля, че в случая би се получил страхотен десерт от всякакъв вид конфитюр.

    Поздравления за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  13. Есенно и красиво. Чудесно презентирано и радващо окото и сетивата!
    На красивия сервиз ми залепна окото, освен на сладкиша - разбира се :)

    ОтговорИзтриване