Честит ви октомври! Да си пожелаем топъл, слънчев и красив и го подсладим с първата за месеца рецепта! А тя е от тук! Лесна и много бърза!
Продукти:
1 правоъгълен лист бутер тесто ( 260 гр.)
100 гр. маскарпоне
50 гр. пудра захар
1 лимон
В купа разбийте с миксер сиренето и пудрата захар. Добавете сока и настърганата кора на един малък лимон.
Разстелете бутер тестото, надупчете го с вилица и намажете на тънък слой от крема. Навийте листа първо от едната страна до средата, а после навийте и другата страна. Не навивайте много стегнато, тестото трябва да има място да се разлисти докато се пече. Нарежете с остър нож малки рулца, подредете ги в тава застлана с хартия за печене на разстояние едно от друго. Изпечете сълзиците на 170 гр. в предварително загрята фурна без вентилатор! Поръсете ги с пудра захар и...
....да ви е сладко :)! Чаооо!
Ох, любими те ми! Не съм ги яла с маскарпоне, но сигурно са още по-вкусни.
ОтговорИзтриванеХубав ден и прекрасен месец! :) <3
Онзи ден правих, но без маскарпоне. Сигурно ще са много вкусни с него, а не е ли малко 100 гр?
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави, Ивана! И усмихнат нов месец.
Изглеждат страхотно!
ОтговорИзтриванеПоздрави и от мен!
Правила съм подобни сладки, когато ми се налага бърза почерпка.Но аз просто наръсвам тестото с малко кафява захар, сусам и маково семе.Ще изпробвам и твоя вариант Ваня.
ОтговорИзтриванеПоздрави и чудесни есенни дни занапред !
Много са нежни! Изглеждат божествено! Поздрави, Ив! :)
ОтговорИзтриванеЧудесно изглеждат, Ивче!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Чудесни,скоро гледах как ги правят при Антонелла,но бише само със захар.Твоите са по-богати и изглеждат много апетитно!!
ОтговорИзтриванеГледах и им се радвах вчера във фейсбука, ама те наистина били лесни и чудесни! Идеята ми пасва екстра на липсата ми на време, Ив! Благодаря и хубав октомври!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета:)!
ОтговорИзтриванеГаби, не, не е малко за количеството бутер тесто което използвах, даже ми остана една лъжица от крема!
Хубав четвъртък с прегръдка, дами!