И пак от нейния чудесен блог една страхотна, много, много вкусна рецепта!
Grazie, Morena!
Продукти:
За тестото:
350 гр. брашно
8 гр. прясна мая
50 гр. захар
70 мл. вода
1 яйце + 1 жълтък
70 гр. краве масло
кората на 1 лимон
1 ваниля
щипка сол
За медения крем:
100 гр. сухи череши ( или други плодове по ваш избор)
250 мл. прясно мляко
1 яйце + 1 жълтък
90 гр. мед
30 гр. брашно
1 ванилия
В купа смесете брашното, яйцето + жълтъка, захарта, ванилията, настърганата кора на лимона, щипка сол. В топлата вода разтворете маята и излейте при останалите продукти. Замесете тесто като прибавяте по малко от мекото краве масло до свършването му. Тестото е невероятно, работи се много лесно с него. Сложете го в намаслена купа, покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.
Докато чакате си направете крема: разбийте яйцето, жълтъка, меда, брашното и ванилията. Когато сместа се хомогенизира, добавете прясното мляко. Сложете съда на огъня и бъркайте докато крема се сгъсти. Отстранете от котлона и добавете сухите плодове. Аз имах останали малко цели вишни от конфитюр, сложих и тях. Разбъркайте крема и оставете да се охлади.
Удвоилото обема си тесто разточете на голям правоъгълник( на набрашнена повърхност). Изсипете върху него крема и разпределете равномерно. Завийте на руло и нарежете 12 рулца. Подредете ги в тава (22/30 см.) застлана с хартия за печене и оставете отново за 1 час да втасат. Изпечете рулцата на 180 гр. за около 25-30 мин. Ако видите, че отгоре прегарят сложете лист алуминиево фолио и намалете фурната на 170 гр. Готовите бриош рулца намажете с топъл мед, оставете още около 10 мин. в тавата и после охладете върху решетка.
Чудесни за закуска ....да ви е сладко:)! Чаоооо и хубави почивни дни!
Бриошите ти са неустоими ,аморе ,правила съм ги и знам ,но и това ще направя изглежда неустоимо!!!
ОтговорИзтриванеСилно те прегръщам и прекрасни почивни дни!
Благодаря, Зиче :*....наистина са много вкусни! Кремът попива в тестото и ....абе, чудни са да знаеш:)!
ИзтриванеПрегръдка и за теб с пожелание за хубав уикенд!
Обичам бриоши, а с тази плънка направо са неустоими, а и си направила такива примамливи снимки Ив! Взимам си поне двечки, ако останат ще намина пак :) Прекрасна петъчна вечер от мен!
ОтговорИзтриванеЗакуската в твоя дом е за завиждане, Ивана :) Направо ме накара да мечтая и аз за такава!
ОтговорИзтриванеПрекрасни рулца, несъмнено с прекрасен вкус и аромат!
Поздрави!
Като си представя какви са пухкавелки и какви са вкусотии с този попит крем... Ванче, чуднички са!
ОтговорИзтриванеПоздрави! :)
Чудесни са бриошите, Ивче!
ОтговорИзтриванеИ с тази заливка и сушените череши...ммммм
Прегръдка!
Чупя си едно бриошче:) и посядам при вас! Страхотия! Приятни почивни дни, мила!
ОтговорИзтриванеАу, това е голям разкош! Синът ми ще ме пощури да му ги правя, ако ги види. Няма да чакам да стане това, ще го изненадам сама. Благодаря Ив. Прекрасна си!
ОтговорИзтриванеПредполагам бриоша е голяма вкусотия и понеже не съм яла досега, целият е за мен :)))))
ОтговорИзтриванеЦелувки и прегръдки с една ръка, защото другата е заета с тавата с бриоша :))))
Вили,
ОтговорИзтриванеТаня,
Гери,
Дани,
Кате,
Йоли,
Христинка,
благодаря ви от сърце!
Прегръдка за вас с пожелание за хубав уикенд!
Пу за мен...
ОтговорИзтриване:) За теб да е....:)
ИзтриванеАаа, много сме го закъсали у дома откъм сладкиши, макар че есента предполага пълно потапяне в света на тестото и сладките изкушения... Захващам се днес да поправя тая грешка. :)))
ОтговорИзтриванеНеустоими, златни бриошчета, Ивана! Доядоха ми се много. ;)
Красива и щастлива неделя от мен, мила!
Олеее ... как го обичам това нещо да знаеш Ив :)
ОтговорИзтриванеМинавам по друга уличка, за да не поглеждам към витрината на сладкарницата в квартала:( тук им казват "спирали с крем и стафиди" . Все им се каня да ги търся в нета за рецепта и твоята ми идва като по поръчка. Записана е вече :)
Поздрав с прегръдка!
МММ, не знам за закуска как е, но със сигурност ако сега ми го предложиш, няма да ти го върна;) Прекрасно изглежда. Тази година суших малинки, догодина и черешки;))
ОтговорИзтриванеИрме,
ОтговорИзтриванеДани,
Мъхче,
прегръдка, дами и благодаря!
Хубава седмица!
Ех,Ваня,като барометър си за невероятните рецепти,откриваш ги безпогрешно и ни изкушаваш с такива всеки път!Разкошни кифлички,напълниха ми душата!Прегръдка!
ОтговорИзтриване