14.08.2015 г.

Царевични мъфини с бяло вино и боровинки


Продукти:
175 гр. фино царевично брашно
175 гр. бяло брашно
130 гр. захар
1 яйце
10 с.л. бяло вино
10 с.л. олио 
1 бакпулвер
120 гр. боровинки
1 ч.л. канела
щипка сол
пудра захар



В купа разбийте с миксер яйцето и захарта за 10 мин. Излейте олиото и бялото вино. 
Смесете царевичното, бялото брашно и бакпулвера. Добавете щипка сол и канелата. На порции изсипвайте брашното при течната смес бъркайки с лъжица. Сложете измитите и подсушени боровинки и хомогенизирайте внимателно продуктите. Напълнете форми за мъфини, излизат 12 бр. кексчета.  Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 25-30 мин. Охладените мъфини посипете с пудра захар и .....
....... да ви е сладко:)! Чаооо! 


4 коментара:

  1. Много са симпатични!:)Усмихнат петък,Ваня!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудни мъфини Ваня, прекрасни снимки !
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване
  3. Хм, с бяло вино и царевично брашно...това ще да е интересно...

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, момичета:)!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване