6.06.2016 г.

Зеленчукова мусака с моцарела


Продукти за две порции:
1 малък патладжан
2 тиквички
2 пиперки
2 големи картофа
3-4 пресни домата
1 глава лук
1 яйце
50 гр. брашно
1 к.ч. прясно мляко
1 моцарела (125 гр.)
60 гр. настърган пармезан
сол
зехтин
черен пипер


Нарежете всички зеленчуци  на малки парчета. Сложете ги в тиган с 1 к.ч. зехтин, овкусете със сол и чер пипер. Захлупете съда и задушете  докато  омекнат. Когато са готови отдръпнете съда от огъня и изчакайте да се охладят.  В купа счупете яйцето добавете прясното мляко и брашното. Овкусете с щипка сол и разбийте продуктите с телена бъркалка до хомогенизиране. Изсипете сместа при зеленчуците. Разбъркайте добре. Застелете форма (20см.) с откопчващ се ринг с хартия за печене.  Изсипете зеленчуковата смес, подравнете. Отгоре сложете настърганата на едро ренде моцарела и поръсете обилно с пармезан. Изпечете мусаката за около 15-20 мин. в предварително загрята на 190 гр. фурна с вентилатор. 
Поднсете  ястието  топло със салатка по желание! Да ви е сладко:)! 
Чаооо и спорна нова седмица! 




4 коментара: