21.09.2016 г.

Мариновани камбички


Пролетта си купих два корена камбички с мисъл като ми родят да си ги направя пълнени с риба тон по тази рецепта и уж ги взех за люти, а те се оказаха сладки. Не, че не могат да се направят и сладки, но ровейки се един ден ин нета попаднах на  блога  ''За каквото и да е'' и веднага си заплюх рецептата за мариновани камбички за зимата. А пък корените се оказаха толкова плодовити, че освен за мариновани  имаше и за няколко буркана смесена трушия. 


Нищо не съм променяла по рецептата. Изчаках само да ги опитам и тогава публикувам. 
Чудни са - на сол, на оцет, на мед с аромат и вкус на топло лято! 
Продукти:
2 кг. малки камбички
4 ч.ч. оцет
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. морска сол (ползвах розова хималайска)
1 ч.ч. вода 
2 с.л. мед 
магданоз 
чесън 
Загрейте грил тиган и запечете  за няколко минути камбичките.  Наредете ги в буркани с клонки магданоз и по няколко обелени скилидки чесън. В тенджера налейте 4 ч.ч. оцет (винен 6%), 1 ч.ч. вода, добавете солта, захарта и 2 с.л.мед. Кипнете маринатата. Залейте камбите и веднага затворете. Обърнете с капачката надолу докато се охладят и се вакуумират сами от топлината. След двайсетина дни може да ги опитате и ....
.... да ви е сладко :)!  Светла, благодаря за рецептата! 
 Чаооо!  



9 коментара:

  1. Щастливка!
    Де да си имах и аз като твоята градинка :)
    Ив ... ако намеря по пазарите подобни мъничета, ще си купя и ще се възползвам от предложението ти.
    Топла прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добро утро, Дани!
      Градинката ми макар и с по два корена от домати, патладжан, тиквички, пиперки, краставички ми се отблагодаря доволно :)! Патладжаните само колко много бяха, кьопоолу правих и във фризер слагах и ядохме и нямаха край! Виж краставичките, единия корен ми изсъхна, та на тях не им се наядох,ама догодина живот и здраве ще сложа един резерва:)! А за камбичките, ако имате Лидъл наблизо може да провериш там, наскоро гледах в нашия, че имаше от Испания :)!
      Голяма прегръдка от мен с пожелание за топла и уютна есен! :*

      Изтриване
  2. Много кокетни бурканчета, Ив! Толкова ти се радвам, от публикациите ти винаги ми става едно такова уютно. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Привет! За мен е чест и удоволствие,че друг кулинар,на всичкото отгоре и признат блогър е харесал моя рецепта.Сърдечно благодаря :) И снимките са разкошни...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ти благодаря за рецептата, Светле!:)
      Надничам при теб винаги щом видя нещо публикувано!
      Поздрав и хубави събота и неделя!

      Изтриване
  4. Ваня,
    чудесни камбички.Правим и ние по различни рецепти, стават вкусни и трайни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване