Че кой не знае да пече картофи ще кажете?!
Е да, ама тези са хем хрупкави, хем меки и много ароматни от зехтина, розмарина и чесъна. И не на последно място много красиво изпечени!
Продукти:
1 кг. картофи
клонче пресен розмарин
1 к.ч. бяло вино
2-3 скилидки чесън
1/2 глава лук
зехтин
сол
щипка чер пипер
С ренде нарежете картофите на тънки кръгчета. Наситнете розмарина и чесъна. Нарежете лука на полумесеци. Овкусете картофите с подправките, сол и щипка чер пипер. Подмажете дъното на тавичка със зехтин. Излейте 1 к.ч. бяло вино. Наредете картофите изправени, но не много плътно. Полейте с няколко лъжици зехтин и изпечете в предварително загрята на 180 гр. фурна с вентилатор за около 45-50 мин.
Поднесете ги топли с гарнитура от пържени кюфтенца :)!
Да ви е сладко! Чаооо!
Che meraviglia di piatto ^_^
ОтговорИзтриванеGrazie, Agnese!
ИзтриванеВаня,
ОтговорИзтриваненаистина много красиво изглеждат картофите, но как след изпичането ги прехвърляш в друг съд, така,че да се запази тази форма ? Красиво и стилно, както всичко, което правиш.
Поздрави !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеНяма никакъв проблем при сервирането, просто вземаш колкото искаш с лъжица и слагаш в чинията. Картофките си стоят все така изправени.
Поздрави! Хубав четвъртък!
Вкусно и красиво ... възбужда апетита ;) ... и казваш с гарнитурка от кюфтенца? :)
ОтговорИзтриванеКреативна и с чувство за хумор :)
Ще ги направя! Поздрави Ив!
Непременно кюфтенца, е, може и кебапченца :)!
ИзтриванеДа ви е сладко, Дани!
Прегръдка, мила! :*
И гарнитурката звучи добре :-)
ОтговорИзтриванеХихи, нали? :)
ИзтриванеМного, много вкусни картофки. Не намерих розмарин и използвах самардала. Децата ги харесаха, което означава, че тепърва ще бъдат на трапезата ни. Благодаря за споделената рецепта.
ОтговорИзтриванеЧестита Нова Година и благодаря, Катя!
ИзтриванеЩе опитам и аз със самардала! Да ви е сладко! :)