Една от най-вкусните гарнитури за печени меса, кебапчета, кюфтета, наденички и каквото там се сетите още стига да е с месце! Рецептата е на Мария (свекървата), тя често ни посреща с нея като гарнитура към заешка поркета специалитета и!
Продукти:
300 гр. обелени лукчета
2 с.л. зехтин
2 с.л. балсамов оцет
1 с.л. ябълков оцет
2 с.л. захар
1 с.л. мед
50 мл. вода
1 равна ч.л. сол
Обелете лукчетат. Накиснете ги за 10 мин. в студена вода. След това ги подсушете със салфетка. В тиган с 2 с.л. зехтин запържете за кратко (около 5 мин.) лукчетата. В купа смесете захарта, меда, двата вида оцет, солта и водата. Разбъркайте емулсията докато захарта се разтопи. Излейте течноста при лука и захлупете съда. Гответе на слаб огън около 20 мин. Ако ги искате по-хрупкави съкратете времето за готвене. Поднесете ги топли с маринатата от готвенето.
Ние ги хапнахме с пилешки кебапчета, вие с каквото си решите!
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Иве, страхотни са тези бонбончета! Много ми хареса рецептата. Благодаря на теб и Мария.
ОтговорИзтриванеБлагодаря и на теб, Йоли, винаги си много мила!
ИзтриванеИ да, точно като бонбончета се хрупат :)!
Иве, да знаеш как вървят със сланинка! Благодаря за рецептата! Винаги съм казвала, че Роби е голям късметлия. Поздрави от България!
ОтговорИзтриванеИмам парче българска сланинка, ще опитам, благодаря за подсказката :)! И аз, и аз съм късметлийка с Роби :))!
ИзтриванеПоздрав от Лорето!
Ох, както съм гладна в този час..
ОтговорИзтриванеМного ги обичам тези лукчета!
Поздравления за страхотната публикация и снимки!
Успех!
Благодаря, Боряна!:)
Изтриване