11.11.2017 г.

Сладкиш с круши, орехи и шоколад - Torta di pere, noci e gocce di cioccolato


Продукти:
150 гр. брашно:
80 гр. захар
70 гр. краве масло
125 гр. кисело мляко
1/ 2 от пакетче бакпулвер
50 гр. капки шоколад
50 гр. орехи
1 ванилия
1 круша
1 с.л. кафява захар


Да кажа първо, че сладкиша е малък вижда се  от продуктите. Много вкусен и лек на вкус, прави се бързо и също толкова бързо свършва. 
В купа изсипете киселото мляко и захарта. Разбъркайте. Добавете пресятото с бакпулвера и ванилията брашно. Излейте наструйка разтопеното краве масло. Хомогенизирайте добре всички продукти. Подмажете тавичка (20 см.) с краве масло. Посипете с брашно. Изсипете сместа (изглежда малко странно) и подравнете. Наредете отгоре нарязаните на резени круши. Поръсете с капки шоколад,  счукани орехи и кафява захар.  


Изпечете сладкиша  в предварително загрята на 180 гр.  статична фурна за около 35 мин. Охладете на решетка и да ви е сладко :)! Чаооо! 


Рецептата е адаптирана от тук!

Няма коментари:

Публикуване на коментар