7.11.2017 г.

Крем-супа с манатарки и праз лук - Vellutata ai funghi porcini e porro



Продукти:
300 гр. манатарки (може и замразени)
1 стрък праз лук
2 картофа 
1 морков
2 с.л. крема сирене или друго от този вид
около литър вода
за крутоните:
стар хляб
червен пипер 
чер пипер
зехтин 
или   други любими ваши подправки 



Нарежете всички зеленчуци  на малки парчета. Сложете ги в подходяща тенджера  и покрийте с вода около два пръста над нивото на зеленчуците. Посолете и сварете до омекване на продуктите. Отдръпнете съда от огъня, сложете две с.л.  крема или филаделфия сирене. Пасирайте супата до гладкост. Нарежете стар хляб на малки парчета. Сложете го в тава, поръсете с червен пипер, щипка чер пипер и полейте със струйка зехтин. Объркайте кубчетата хляб за да се овкусят и запечете до хрупкаво. 
Поднесете супата с хрупкави крутони и да ви е сладко :)! Чаооо! 
В блога  може да  намерите още:


               

1 коментар:

  1. Чудесна е, много ароматна и вкусна.Есенно топло изкушение.
    Поздрави и лека и спорна седмица !

    ОтговорИзтриване