22.11.2017 г.

Кюфтета с рикота и спанак в доматен сос - Polpette di ricotta e spinaci


Продукти:
200 гр. рикота
150 гр. бланширан спанак
1 яйце
2 с.л. галета
30 гр. настърган пармезан
щипка черен пипер 
за доматения сос:
300 гр. смлени домати
1 скилидка чесън
3-4 с.л. зехтин
сол
щипка магданоз или пресен босилек


В купа сложете рикотата, добавете едно яйце, бланширания и нарязан на ситно спанак,  2 с.л. галета, настъргания пармезан, овкусете с щипка черен пипер. Хомогенизирайте добре продуктите. Ако сместа не е достатъчно сгъстена добавете още  галета. С мокри ръце направете малки кюфтета. 
В подходяща тавичка изсипете доматите, овкусете с 3-4 с.л. зехтин,  щипка магданоз или босилек, ако ви харесава повече, сол и ситно нарязана скилидка чесън. Наредете кюфтетата върху соса. Изпечете ястието на 180 гр. в предварително загрята фурна. 


Поднесете кюфтенцата топли в компанията на доматения сос и да ви е сладко :)! 


5 коментара:

  1. Чудесна рецепта!
    Поздравления и за снимките!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно предложение!
    Изглежда лесно и вкусно и добро предложение за време на пости.
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Ваня,
    чудесни, много красиви кюфтенца.При това лесна и вкусна идея за обяд или вечеря.
    Поздрави и лека и спорна нова седмица !

    ОтговорИзтриване