17.01.2018 г.

Бисквитки Ябълково сърце - Biscotti cuor di mela


Продукти:
350 гр. брашно
1 яйце + 2 жълтъка
160 гр. краве масло
140 гр. захар
1 равна ч.л. бакпулвер
щипка сол
настърганата кора на един лимон
1 голяма ябълка
150 гр. кайсиев мармалад 


В голяма купа изсипете пресятото с бакпулвера и щипка сол брашно. Добавете едно яйце, два жълтъка, 140 гр. захар и нарязаното на парчета студено краве масло. Ароматизирайте с настърганата кора на един лимон. Замесете меко тесто. Огънете го в стреч фолио и приберете за 1 час в хладилника. 
Нарежете обелената ябълка на малки парчета. Сложете я в тенджерка, прибавете 1 с.л. вода и кайсиевия конфитюр. Ако ябълката е от по-киселите може да добавите малко захар. Сложете съда на огъня и варете около 10 мин. докато парчетата ябълка омекнат. Снемете от котлона и оставете настрана докато  се охлади сместа.  


От охладеното тесто късайте по-малко и разточете на набрашнена повърхност. За изрязването на бисквитките аз използвах форма сърце, но може да бъде всяка друга. В средата на всяка бисквита сложете по-малко от плънката. Покрийте с друга и притиснете краищата за да затворите добре. Наредете сладките на разстояние в застлана с хартия за печене тава. Изпечете на 170 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор  за около 10 мин. Охладете на решетка. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


Рецептата е от тук!

6 коментара:

  1. Здравей, Ивана!
    От много време следя твоите разкошни рецепти, поздравления за всяка твоя презентация!
    Бисквитите са прекрасни и ще се опитам да ги приготвя, само не разбрах от рецептата , колко милиметра да се разточи тестото, ще се радвам, ако ми отговориш.
    Сърдечен поздрав!
    Мария, София

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей,ММ!
    Тестото се разточва на 2—3 мм.
    Благодаря за вниманието към блога!
    Хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване
  3. Разкошни бисквитки, разкошни снимки...
    Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  4. А дали ще стане с друг вид сладко?

    ОтговорИзтриване