25.10.2019 г.

Агнешка дроб чорба


Май ще обява този октомври за месец на супите! С днешната стават четири  публикувани, а има и пета с наденица и грах и шеста рибена с картофи, сега се сещам и за една лещена с гъби и друга с тиквички и грах, абе супи готвих кажи речи всеки ден! За Роберто паста беше, да се разберем да не стане грешка някой да си помисли, че е сменил пастата със супи!  Днешната чорба ми е една от любимите! 



Продукти:
300 гр. агнешки дреболии
150 гр. спанак
1 глава лук
1 морков
шепа ориз
щипка пресен джоджен
сол
зехтин
оцет 

Измийте агнешките дреболии, сложете ги в тенджера и налейте около два литра вода. Посолете и сварете. От време на време препенвайте супата. Щом дреболиите са готови ги извадете и нарежете на малки парченца, а бульона прецедете. В тенджерка загрейте чашка зехтин. Наситнете лука, а моркова настържете. Запържете ги за кратко в зехтина. Пуснете нарязания суров спанак и налейте от топлия бульон един черпак. Оставете да поври 5-6 мн. Добавете нарязаните дреболии, излейте останалия бульон, сложете в чорбата шепа ориз и подправете с наситнен джоджен. Сварете до готовност на ориза. И не си помисляйте да я застройвате, чорбата трябва да е бистра! При поднасяне овкусете с оцет! 
Да ви е сладко :)! 


3 коментара:

  1. Като спомена паста, Ивана, още повече в страната на пастата, би ли дала няколко идеи за ежедневна, непретенциозна паста, без някакви сложни сосове ? Често имам желание да правя паста, но не ми достига въображение с какво да я гарнирам:)
    Пепа

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Пепа и благодаря!
      В блога има 63 рецепти за паста и лазаня, кликни на етикета паста и може да си избереш каквато ти харесва! Сосовете не са сложни и се приготвят бързо! Тези дни ще кача една рецепта с червени чушки и шунка, импровизирах, но стана много вкусна и си заслухи място в блога :)! Надявам се да намериш това което търсиш!
      Поздрави с пожелание за хубава сряда!

      Изтриване
  2. Пълен разкош,много обичам агнешка супа, и с месо, и така с дроб, в добавка на спанак също би ми харесало!

    ОтговорИзтриване