Продукти:
500 гр. телешко месо
10 гр. сухи сини сливи
1 морков
1 глава лук
1 стрък селъри
1 ч.л. червен пипер
щипка черен пипер
щипка кимион
сол
зехтин
Нарежете месото на големи хапки. Сложете го в тенджера с около литър и половина вода. Добавете един морков, стрък селъри и глава лук. Всички зеленчуци нарязани на едри парчета. Посолете, захлупете съда и сварете до омекване на месото. Прецедете бульона. Отделете сварените зеленчуци и с малко бульон ги пасирайте до гладкост.
В тенджерка налейте чашка зехтин. Загрейте и изсипете червения пипер. Веднага добавете пасираните зеленчуци. Внимавайте да не прегорите пипера. Добавете месото и десетина сухи сини сливи. Налейете малко от бульона, овкусете с щипка черен пипер и щипка кимион, захлупете съда. В рецептата няма брашно, пасираните зеленчуци сгъстяват ястието. Задушете за 10 мин. и сервирайте топло. Салатката по ваш вкус, да ви е сладко :) !
Чаооо!
Любимо ястие, Ивче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани!
ИзтриванеАз не обичам ястия с плодове, но това ми допадна 🙂
Весела Нова Година!