21.12.2019 г.

Заек по ловджийски - Coniglio alla cacciatora


Сигурно колкото ловджии има, толкова са и рецептите за това вкусно ястие. С чушки, домати, пеперончино, дафинов лист, вино бяло и червено и още и още! Която и да сготвите ще ви е много вкусно!  Предлагам ви рецепта от област Тоскана, Италия! 



Продукти:
500 гр. заешко месо
100 гр. зелени маслини
50 мл. бяло вино
2 глави лук
2 скилидки чесън
 клонче розмарин
3-4 листа салвия
щипка черен пипер
1 с.л. доматено пюре 
200 мл. зеленчуков бульон
1 кафяна чашка зехтин 
сол 


Загрейте на котлона плитка, широка тенджера. Пуснете на сухо нарязаното на парчета заешко месо. Запечете го от всички страни за кратко и налейте кафяна чашка зехтин. Добавете нарязания на полумесеци лук и наситнените скилидки чесън. Запържете за 5 мин, налейте бялото вино и след като се изпари алкохола излейте топлия бульон. Овкусете със сол, наситнен розмарин и листа салвия. Захлупете съда и гответе около час или до готовност на месото. Малко преди да свалите ястието от котлона добавете една супена лъжица доматено пюре и маслините. Добвършете готвенето за още около 10 мин. Поръсете с прясно смлян черен пипер и поднесете топло със салатка по желание! 
Да ви е сладко! :) Чаооо! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар