11.01.2020 г.

Ябълков сладкиш с брашно от елда - Quadrotti di grano saraceno e mele


Вкусен сладкиш стана без да съм имала големи очаквания. За първи път опитвам елда, хареса ми! След сладкиша направих и пица, виж там ще ми трябва по- дълго време за харесване, не мога да забравя лесно онази бялата!  Ако решите да опитате този сладкиш рецептата е: 


Продукти:
200 гр. брашно от елда
30 гр. картофено нишесте
3 яйца
3 ябълки
100 гр. краве масло
180 гр. кафява  захар
1 ч. л. канела
щипка настъргано индийско орехче
сока на един лимон
8 гр. бакпулвер



Разбийте с миксер омекналото краве масло със захарта за 10 мин. Прибавете едно след друго яйцата все така разбивайки с миксера. Смесете брашното с картофеното нишесте и бакпулвера. На порции го добавете към маслената смес. Обелете и нарежете ябълките на малки парченца. Полейте ги с лимоновия сок, поръсете с канела и щипка настъргано индийско орехче. Изсипете ябълките в приготвената смес и разбъркайте добре. Застелете дъното на тава 20/30 см. с хартия за печене. Изсипете сместа и подравнете. Изпечете сладкиша на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Извадете изпечения сладкиш на решетка, поръсете с пудра захар!
 Вкусен и здравословен, без глутен! Да ви е сладко :)! Чаооо! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар