Продукти:
350-400 гр. заешко месо с кости
1 морков
1 малка червена чушка
1 стрък селъри
1 глава лук
2 с.л. просо
сол
зехтин
дивисил
магданоз
за застройката:
2 с.л. кисело мляко
1 жълтък
няколко капки лимонов сок
черен пипер
Разбира се в тази супа може да добавите и други зеленчуци като тиквички, картофи, домат според вкуса ви и това което имате в къщи. Измийте месото и го сложете в тенджера със студена вода. Кипнете и препенете с решетъчна лъжица. Налейте 2-3 с.л. зехтин, посолете и сварете за 30 мин. След което добавете всички нарязани зеленчуци и продължете с варенето до омекването им. Извадете мсеото, обезкостете го, нарежете на дребни парченца и върнете в супата. Добавете 2 с.л. просо и довършете готвенето за още около 5-6 мин. Овкусете с щипка дивисил и магданоз. Разбийте един жълтък с 2 с.л. кисело мляко. Към него излейте един-два черпака от топлата супа и върнете обратно в тенджерата. Овкусете с няколко капки лимонов сок и щипка черен пипер. Много вкусна супа, опитайте я :)!
Да ви е сладко! Чаооо!
Рецептата е адаптирана от тук!
Много обичам просо Ваня, но заешко не консумирам.Чудесна супа се е получила с просото, сигурна съм.Изглежда красиво на снимката.
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеПросото е вкусно решение за хора с непоносимост към глутен! А супата може да се направи с всякакво месо или само зеленчукова! :)
Поздрав, хубав уикенд!
Много апетитно!
ОтговорИзтриване