24.07.2020 г.

Кавърма с агнешки дреболии




Не ви предлагам често такива ястия, затова не изпускайте тази чудно  вкусна рецепта! 

Продукти:
1 комплект агнешки дреболии 
2-3 стръка зелен лук
2 глави кромид лук
250 гр. настъргани домати (може от консерва)
магданоз 
черен пипер 
сол
зехтин
бучка краве масло
кашкавал 



Нарежете на едри парчета агнешките дреболии, сложете ги в тенджера, добавете сол, покрийте със студена вода и сварете до готовност. Сварената карантия нарежете на малки парченца. Нарежете кромида на полумесеци, а зеления лук наситнете. В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин. Пуснете лука, налейте няколо супени лъжици от агнешкия бульон. Захлупете съда и задушете до омекване на зеленчука. Следва да добавите нарязаните дреболии, смлените домати, овкусете със сол, черен пипер и щипка наситнен магданоз. Захлупете съда и гответе кавърмата 10 мин. след което насипете в гювечета. Сложете във всяко по парче домат, а върху него бучка краве масло. Запечете за 15-20 мин. в предварително загрята  на 200 градуса  фурна. Когато кавърмата е готова поръсете обилно с настърган кашкавал и запечете до разтопяване. Много, много вкусно се получи, опитайте! 
Да ви е сладко! 

2 коментара:

  1. Като му сложи кашкавал отгоре и ме спечели тотално :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти кажа честно, то мойто си беше скморца, ама къде да търся кашкавал тук! А тя се доближава най до вкуса му! Та дадох рецептата с кашкавал! :)
      Поздрави, Светле и хубава седмица!

      Изтриване