Продукти за супата:
2 моркова
1 глава резене
1 малка глава целина
1 глава кромид лук
100 гр. крема сирене или филаделфия
Почистете зеленчуците и нарежете на кубчета. Сложете ги в тенджета, налейте студена вода около 2 пръста над нивото им. Сварете до омекване. Отстранете съда от котлона. Добавете сиренето и пасирайте супата до гладкост. Поднесете с нарязан на ситно магданоз или листа целина! Към тази супа направих от остатъчен квас крекери с вкус на пица, допълниха се чудесно! Ще напиша рецепта и за крекери без остатъчен квас!
Крекери с остатъчен квас:
350 гр. остатъчен квас лиевито мадре
200 гр. бяло брашно
50-60 мл. вода
20 гр. доматено пюре силно концентрирано
10 гр. сол
30 мл. зехтин
20 гр. настърган пармезан
щипка сух риган
В купата на планетария сложете всички продукти. Пуснете миксера да меси на най-ниската степен докато получите гладко, добре измесено тесто. На парче хартия за печене, леко набрашнена разточете голям правоъгълник с дебелина 1-2 мм. С къдрав нож нарежете разточения лист на квадрати. Прехвърлете нарязаните крекери заедно с листа за печене в голяма тава и изпечете на 200 гр. в статична фурна за около 20 мин. След като изстинат изпечените крекери се съхраняват в буркан с херметично затваряне.
Обикновена рецепта за крекери с вкус на пица:
270 гр. бяло брашно
20 гр. настърган пармезан
80 мл. вода
40 мл. зехтин
30 гр. доматено пюре силно концентрирано
щипка сух риган
8 гр. сол
Процедурата по направата им е същата като на по-горе описаните крекери!
Да ви е сладко! :)
Ваня
ОтговорИзтриванеСтрахотна сезонна супа и крекери.Прекрасно аранжиране, вкус и красота.
Бъди здрава !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеМного ми допадат и супата, и крекерите, особено те! Благодаря, Иавана!:)
ОтговорИзтриване