Резенето не е често използвния зеленчук в българската кухня, но е толкова вкусен, че ако си намерите направете си тази рецепта. Може да прави компания на печено месо или да хапнете за основно с малко моцарела или друго сирене по ваш вкус!
Продукти:
3 глави резене
100 гр. галета
шепа наситнен магданоз
1 скилидка чесън
сол
зехтин
Отстранете дебелата външна част на резенето. Разполвете зеленчука на две и нарежете на полумесеци. В тенджера с кипяща подсолена вода пуснете нарязаните парчета. Сварете ги за около 7-8 мин. Прецедете. В купа изсипете галетата, добавете наситнения магданоз, нарязаната скилидка чесън и щипка сол. Полейте със зехтин и объркайте добре докато намокрите галетата. Оваляйте всяко парче резене в трохите и наредете в подмазана тавичка. Изпечете за 10-15 мин. в загрята на 200 гр. фурна!
Да ви е сладко! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар