6.04.2012 г.

Салата ''Примавера''


''Примавера''или пролетна салатка ,а рецептата все от там ..от безбройните ми списания ..:))...леко модифицирана с пилешки пържолки !
Сложете на котлон тенджерка с малко вода и лъжичка сол. Пуснете вътре аспержите и варете 2-3 мин. Извадете и оставете да се оцедят на кухненска салфетка.
Почистете баклата (добре е да бъде по-младичка) и сложете зърната в тенджера в която сте наляли 1 к. ч. вода , 1 к.ч. бяло вино и 1/2 к.ч. зехтин . Прибавете чаена лъжичка сол, щипка магданоз и скилидка (облечена) чесън. Оставете баклата да се задуши за 15-20 мин. 
Нарежете пилешките гърди на жулиени . В тиган с малко зехтин ги запържете за по 3-4 мин. Посолете , поръсете с чер и червен(малко) пипер , излейте отгоре им сока на един лимон ,захлупете и оставете на котона на умерен огън за още 5 мин. 
Извадете върху салфетка  и оставете да се охладят и оцедят от мазнината . 
Подредете по ваш вкус и ..да ви е сладко :)) !!! Чаооооо от мен и прегръдка :*!




Съжалих много сутринта , че не взех фотоапарата с мен ... снимката направих с телефона си и не може да придаде цялото вълшебство на морето , а то е неописуемо ! 


5 коментара:

  1. Пак пролетна свежест от твоя блог!А за снимката...мога само да ти пожелая да изживееш много хубави мигове на това прекрасно място!Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда перфектно.Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Соня ,Ели :) ! Хубави почивни дни , момичета !

    ОтговорИзтриване
  4. Вкусотия!Все любими продукти!Още днес ще го направя,а на теб Ванче благодаря за идейката и приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  5. За мен е нова тази рецепта,Ваня!Хареса ми съчетанието на продуктите и начина на поднасяне на салатката!
    Чудесен пейзаж си ни поднесла!Невероятни цветове и дълбочина на кадъра!Уловила си вълшебен миг!
    Сърдечни поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване