29.04.2012 г.

Салата с риба тон и портокал и филе хек с аспержи


Две здравословни и бързи рецепти ,които могат да са част от диетата ви.
Нарежете на парчета зелена и червена(радикио) салата . Добавете шепа черни и зелени маслини на половинки . Излейте олиото от една консерва с риба тон , а рибата прибавете към салатата . Подправете с 1 ч.л. зехтин и сока на 1/2 лимон . Обелете 1-2 портокала . Почистете ги добре от бялата част и нарежете на кръгове. Върху всеки кръг поръсете по щипка кафява захар и няколко капки зехтин . Наредете от салатата  и ...да ви е сладко!





В тиган загрейте малко зехтин с 1 скилидка чесън . Извадете скилидката когато порозовее и сложете рибата .Може да използвате пресен или замразен хек или филе от всяка друга бяла риба. Добавете 2-3 листа салвия , щипка чер пипер , сол и 1 ч.ч. бяло вино . Захлупете и задушавайте на слаб огън 10 мин.  Извадете в голяма чиния и залейте със соса от задушаването . В посолена вода сварете аспержите за 7-8 мин. Извадете ги и подредете върху филето . Полейте само по аспержите  капки зехтин . Сервирайте веднага . Добър апетит!  А от мен чао и добро начало на новата седмица!




9 коментара:

  1. Здравей,Ваня!Минавам привлечена от нова вкусотийка!Много ми допадна салатката!Чудесна идея ,красиво поднесена и диетична!Пропуснала съм и едни вълшебни миди ,които много обичам!
    Нямам много време за блога ,но сега бързам да си наваксам.
    Поздравявам те за хубавите рецепти!
    Хубав и ведър ден !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А ,хека ми е любим!Много го обичам.Не съм го правила по твоя начин,но съм сигурна ,че е много вкусен!Бързо ,лесно и вкусно!

      Изтриване
  2. Благодаря, Мире :) ! Хубава нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни рецепти, Вая! Много обичам риба и мога да я хапвам приготвена във всички възможни варианти. Твоите рецепти са много лесни за изпълнение и звучат много вкусно.

    Прегръдки и една прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Много свежо и леко, е всичко, Ивче!

    ОтговорИзтриване
  5. Иве, чудесна салатка !
    Точно по мой вкус с портокал :)
    Аспержи не съм опитвала, но след твоите апетитни предложения
    ще трябва да опитам!
    Морска прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. Ох, Ийв, какви са тези вкусотии! И салатата и рибата ме изкушават още от ранни зори. Много ми харесват рецептите! Прегръдки от мен!:)

    ОтговорИзтриване
  7. Ванче, чудесно меню! Харесва ми това, че са здравословни :)

    ОтговорИзтриване
  8. Признавам, че до сега аспержи никога не съм опитвала в блюда, а много ми се иска понеже изглежда много красиво и зелен като зеленчук,който съм чела че има доста здравословни съставки за нашият организъм и е добре да похапваме от време на време.Страхотна е рецептата със сигурност ти на вкус е невероятна.Благодаря че ни пишете дано и за някой десерт който е подходящ към ястието да напишете.Утре мисля да приготвям риба, но ето един по различен начин и ще изненадам всички с него.

    ОтговорИзтриване