Това е един от Човеците който ме грабна от първия момент, когато я намерих и искрено се надявам и за напред да е така.
Когато влезнеш в Блога и " С нож и вилица в ръка "можеш да се насладиш на кулинарните и умения и гостоприемството и. Човек с главно Ч, народен , лъчезарен и незаменим приятел. Благодаря за поканата мила, с голямо удоволствие и много любов ,правих всичко за това гостуване.
Казвала ли съм ти ,че те ОБИЧАМ???
Когато видях тази рецепта при Елиза Стоянова ме грабна от първият момент.
Много сполучлив бюрек пробвайте.
Предлагам ви оригиналната рецепта, аз така го направих и беше неописуемо вкусен.
Ето и рецептата в оригинал в блога и http://elizastoianova.blogspot.com/2012/05/blog-post_1434.html
Това е един много хубав пухкав бюрек от рода "разчисти хладилника" Продуктите са примерни грамажи:) може да сложите всичко което искате и обичате .
Продукти за 3 гювечета:
7 кори за баница
100 гр бекон или шунка
100 гр.сирене
100 гр кашкавал
2 яйца
2-3 лъж. кисело мляко
100 гр топено сирене олио за намазване на гювечетата
Начин на приготвяне:
Намажете гювечетата с олио и сложете по две кори които да висят отвън. Другата кора разкъсайте и я разпределете в трите гювечета на дъното. Разбийте яйцата със киселото мляко и натрошете сиренето. Сложете от сместа по 1-2 лъж. във всякоНарежете бекона или шунката наредете я върху сместа, след това топеното сирене и кашкавала. Най отгоре разпределете останалата яйчена смес. Завийте всичко със стърчащите краища от корите. Намажете с малко вода и олио и печете в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване около 25-30 мин.
.•°`♥✿⊱╮ ❤♡♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
ПЪЛНЕНИ КАРТОФи
Това ми дойде от вътре да го направя нещо по различно и много ,много вкусно.
Дано да ви хареса и на вас.
Продуктите са според количеството което ще правите.
ПРОДУКТИ
картофи полусварени
сирене
кашкавал
заквасена сметана
бекон
червена чушка
зехтин
чер пипер,
копър
Приготвяне
Картофите обелих и сварих до полуготовност .
Разрязах на две и издълбах всяка половинка.
Напълних със сирене ,после по 1 ч.л. сметана ,парче кашкавал и чушка.
Затворих двете половини
и увих в бекон.
Така се процедира с всичките картофи.
Сложих в тавичка,полях отгоре с малко зехтин.
Сложих във фурната да се запече.
Когато са готови настъргах кашкавал отгоре и пак запекох за малко да се разтопи кашкавала.
Гарнирах с майонеза и сладко кисел сос.
СЛАДКО КИСЕЛ СОС:
Захар се карамелизира и щом е готова върху нея се изсипва смес от: кетчуп, соев сос, балсамов оцет.
Съставките са "на око".
После се бърка,докато се редуцира до желаната гъстота.
.•°`♥✿⊱╮ ❤♡♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
ПИТА ИВАНА
ПРОДУКТИ
2- яйца .....единият жълтък отделяме за намазване
1 ч.ч.(250гр.)- кисело мляко
1 кубче- прясна мая или 2 пак. суха
250 мл - прясно мляко
1с.л. -сол
2с.л. -захар
5 с.л. зехтин или олио
около 1,100. брашно за меко тесто
маково семе или сусам за поръсване
маргарин за намазване на тавата (може и олио или разтопена мас)
Приготвяне
Омесих тестото в машината да е меко и гладко.
НАПРАВО ОФОРМИХ!
В намаслена тава с маргарин наредих тестото Вижте ТУК http://zi4e57.blogspot.com/2012/04/blog-post_18.html оформянето на борда само ,че тази са на три реда охлювите.
В средата сплетох плитка и завих на охлюв
Оставих да втаса ,завито с кърпа във фурната на 50 градуса ,намазах с жълтък с 1с.л.зехтин и 1с.л.-прясно мляко поръсих в средата със сусам и изпекох на 180 градуса.
Шоколадов чийзкейк
Рецептата я взех от тук http://cooks-and-bakes.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8/%D1%87%D0%B8%D0%B9%D0%B7%D0%BA%D0%B5%D0%B9%D0%BA/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2-%D1%87%D0%B8%D0%B9%D0%B7%D0%BA%D0%B5%D0%B9%D0%BA Дани я пусна в темата на БГ мамма и веднага ме грабна.
Дойде на време рецептата ,че на следващият ден щях да имам гости и това беше решението ми за десерт.
Облизаха си пръстите ,много им хареса.
Аз както винаги не спазих рецептата ,за това ви предлагам оригинала в линк
А ето аз какви продукти съм използвала
Продукти
За основата:
използвах 1 пакет какаови бисквити Закуска
маслото около 100гр
За пълнежа:
сложих 6 пакетчета обикновено крема сирене
200 г кристална захар
4- яйца
380 г шоколад млечен
200 г пълномаслена заквасена сметана
2 ванилии
За заливката:
Направих домашен течен шоколад по тази рецепта.
ПРОДУКТИ
250мл.- вода
250мл.- захар
125 гр.- масло
250 гр.- сухо мляко
7-8 с.л.- какао
Така го приготвих *Водата и захарта сложих в тенджера да заврат. *Добавих кравето масло, докато се стопи и махнах от котлона. *Сухото мляко смесено с какаото по малко добавях като енергично разбърквах да се получи хомогенна смес. Оставих да изстине малко за да мога да намажа отгоре със шпатула. Останалият шоколад сложих в буркан и децата така си го изядоха.
За украса какао череши
Приготвянето спазих така както е оригинала .
За приготвянето на чийзкейка използвах 26 см тавичка с откопчаващо се дъно и незалепваща повърхност. За да направите основата, натрошете на трохи бисквитите с блендер или ги натрошете на ситно с чук за пържоли, като ги сложите в найлонов плик. Сипете ги в купа, разтопете маслото, залейте и разбъркайте с лъжица, докато стане лепкава бисквитена смес. Покрийте дъното на тавичката със сместа, притиснете с помощта на лъжица. Приберете в хладилника за 20 минути, докато направите пълнежа. На водна баня в купа, сложете шоколада като го натрошите на парчета, за да се разтопи. Бъркайте и след като се разтопи, оставете настрани. В купа сложете крема сиренето. С помощта на миксер разбийте сиренето на пухкав крем, сложете и 200 гр захар. Разбъркайте добре. Сипете бавно разтопеният шоколад и бийте на ниска степен. След като се хомогенезира, добавяйте едно по едно яйцата. Разбърквайте след всяко едно от тях добре. Добавете ванилията. Добавете заквасената сметана и разбъркайте. Сместа е готова, извадете тавичката от хладилника и изсипете сместа вътре. Включете фурната на 180 С, сложете тавичката на средно ниво във фурната и печете 50-55 минути. Чийзкейкът е готов, когато центъра му е още леко течен при разклащане. Извадете и оставете да се охлади на стайна температура около 1 час. След това приберете в хладилника и охладете поне 4-6 часа, но най-добре за 1 нощ.
За глазурата полях с течният шоколад и поръсих с какао.
Измитите и подсушени плодове ги наредете по повърхността за украса по ваш вкус.
Ако не разполагате с такива, можете да сложите ядки, филирани бадеми или да украсите с пръски бял шоколад.
Това беше от мен.
Драго ми беше да гостувам на един приятел като Ивана!
Ех, големи сте ми сладуранки и двете;)
ОтговорИзтриванеМного хубаво меню на Зичето, а ако питата беше кръстена на мен и аз щях да се надуя едно хубаво;)
Прегръдки и от мен!
Мъхче благодаря за хубавите думи за моето гостуване.
ИзтриванеИвана го заслужи даже и питата на нейно име.
Прегръдки!
Ее, тука вече, нямам думи! Такова състезание сте спретнали, истинска кулинарна фиеста! Възхитена съм!прегръщам си и двете и се радвам, че си имам за приятелки, па макар и виртуални!
ОтговорИзтриванеСонче, решихме да публикуваме и да си гостуваме заедно да не са едни и същи публикациите и в двата блрога.Мисля ,че така се получи по добре и няма да се коментира гостуването в два блога.
ИзтриванеИ ти си наш добър приятел знаеш го.
Прегръщам те!
Когато чувствата са искрени, а споделяте и обща страст, налице е един чудесен празникза сетивата!
ОтговорИзтриванеПрекрасни сте! Пожелавам ви среша на живо, за да си похапнете от невероятните изкушения, които приготвяте и двете!
Целувки*)
Катенце, аз винаги съм искрена с приятели при мен няма двуличие. За това и не се притеснявам в коментарите си да изразявам това което чувствам.
ИзтриванеДано някой ден опозная на живо всички които са ми на сърце.
ЦЕЛУВАМ ТЕ И АЗ!
Поздравления момичета! И двете сте невероятни кулинари!
ОтговорИзтриванеЗиче, менюто е уникално и накъде без пита :)
Ваня, поздравления за избора на гост!
Усмихнат ден ви желая!
МАРИЯНЧЕ,благодаря за коментара ти ,стопли душата ми.
ИзтриванеБез пита няма как да мине пък и кръстена на домакина.:)))
Прохладен ден на тебе миличка!
Страхотни сте и двете! Зиче, както винаги е от изкушителна по-изкушителна. Личи си,че с много любов и старание се е подготвяла за гостуването ти. И няма нищо по-прекрасно от едно изкрено и чисто приятелство. А щом имате желание и срещата на живо ще се осъществи един ден.
ОтговорИзтриванеПожелавам ви още големи кулинарни успехи, много изненади за нас читателите ви!
НИНЧЕ, постарах се за гостуване при приятел да е направено всичко с любов.Мисля ,че се получи.
ИзтриванеПрегръщам те!
Браво и на двете кулинарки!Като се започне от бюреците в гювече,за които чувам и виждам за пръв път, и се стигне до финала,всичко е приготвено с много любов и старание.Успех и на двете!Желая ви да се срещнете по-скоро в Италия, защото Ивана си знае България....
ОтговорИзтриванеТаня, бюрека е страхотен опитай бързо става и безумно вкусен е.
ИзтриванеБлагодаря за коментара.
Прохладен ден!
Прекрасни сте-нямам думи....толкова да ми паснахте както се казва.И на двечките много ви се радвам....Продължавайте с вкусотиите ,които правите и дай боже някой ден да се съберете да поготвите заедно!
ОтговорИзтриванеЦелувам ви!
ЖИВЕ,чувствата са взаимни нали знаеш?
ИзтриванеЦЕЛУВКИ!
ИВАНА,да питата я кръстих на теб и сега спокойно можеш да си се надуваш.:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за милите думи, за поканата да ти гостувам.Чест беше за мен да приготвя всичко.
За заглавието ей така изведнъж ми хрумна и много ми хареса идеята.Та така и си го кръстих блога нещо различно и точно.
Целувки и силни приятелски прегръдки мила.:)
Благодаря ви ,момичета ,че сме на едно мнение за такъв прекрасен сладур и кулинар Зичето :).....Още веднъж ти благодаря ,Зиче за гостуването и след потвърждението ти за името на питата ще се пръсна от гордост :) !
ОтговорИзтриванеХубав ден и мързелив уикенд ви пожелавам :) ! От мен голяма прегръдка !
ееееее бравоооо
ОтговорИзтриванеСтрахотно гостуване,рецептите са точно каквито ги обичам-лесни,а много вкусни и ефектни!
Здравче ,а за питката ти какво да кажа.....както винаги е невероятна!!!
Момичета прегръщам ви
прекрасен уикенд ви желая
Големи сладурки сте и двете!
ОтговорИзтриванеОчите ми изтекоха по тази пита Ивана!Майсторки големи сте и двете момичета, но вие си го знаете!
ОтговорИзтриванеДерзайте!Много сте готини!
Без нож и вилица в ръка и без черпак с мерак за къде сме а?
Ив, не се спря, гости в къщи, ти беше на гости, гости в блога, разходки, кипиш от енергия, ей, все така да си! Заглавието е върха! Прегръщам ви и двете силно! Невероятно гостуване, поздравявам ви от сърце! Зиче, разкошни ястия, а питката най-вече, особено с това име:)!
ОтговорИзтриванеЗдравейте момичета!Не можете да си представите какво удоволствие изпитах като видях моята рецепта приготвена от вас!Ушите ми пораснаха че чак увиснаха:)))УДОВОЛСТВИЕТО Е ИЗЦЯЛО МОЕ!!!
ОтговорИзтриванеНе съм голям кулинар, но влагам много любов в това което правя а това е по важно.БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ!!!