25.07.2014 г.

Пълнен патладжан с пилешко



Станах земеделка.... и що чаках до сега не знам,ама не, то си има приказка за тази работа - всяко нещо с времето му се казва! Та и моето време дойде, ей го урожая на снимката, от всичко по-малко, а от краставиците най-много!  А каква радост е да ''рупаш'' домашна такава :)...е, с доматите малко не се справих, ама то щото посадих коренчетата много наблизо, та им беше трудно да се развиват си мисля аз с новоизлюпения ми земеделски  опит.....иначе патладжани  дал Бог, а пък списанията - рецепти :)....И както сме го подкарали все на патладжанена диета да знаете  от сега и следващата ще е такава....



Та тук продуктите са следните, а от вас да прецените количеството:
кръгли патладжани за по-добра визия при сервирането 
пилешки гърди 
моцарела
2-3 скилидки чесън 
лук ''шалот''
чашка бяло вино
магданоз 
чер пипер
зехтин 
домати от градината 

Измивате патладжаните, отрязвате им капаче и ги издълбавате с малка лъжичка. Издълбаната среда нарязвате на малки парчета. Така нарязвате и пилешките гърди. В тиган запържвате лука и чесъна нарязан на ситно. Слагате месото, пържите 3-4 мин. и заливате с бялото вино. Прибавяте нарязаната патладжанена среда, овкусявате със сол и чер пипер и задушавате около десетина минути на слаб огън. 
Оставяте плънката настрана да се поохлади и тогава слагате нарязаната на малки парчета моцарела. Осолявате издълбаните патладжани и пълните. 
Настъргвате на едро ренде доматите, овкусявате със сол, чер пипер и нарязани на ситно магданоз и скилидка чесън. Наливате чашка зехтин и чашка топла вода. Изсипвате соса в тавичка, слагате патладжаните с отрязаните капачета, поливате с малко зехтин и печете на 190 гр. за около 30 мин. 
Когато ястието е готово боцвате  зад ухото на всеки патладжан  стръкче босилек и сервирате  .... да ви е сладко :)! 


От мен чаооо и хубав уикенд!
















11 коментара:

  1. Супер! Отново си на висота! :))) Хубав уикенд и на теб!

    ОтговорИзтриване
  2. Аморе, всеки се учи докато е жив и ти ще се научиш продукция да вадиш .ЯЯ гледай какво изобилие си натрупала ааа? Патладжани обожавам ,а рецептата ти е неустоима ,аморе! Силно те прегръщам приятелко!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вярно е,аморе! За вкуса на домашното е излишно да говорим, всички знаем как е!
      Голяма прегръдка и за теб, мила!

      Изтриване
  3. О, това е страшно вкусно, Ванче! Непременно ще го направя в скоро време! Благодаря за рецептата и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Петя, много вкусно беше:)...да ви е сладко като го сготвиш!
      Прегръдка и от мен!

      Изтриване
  4. Иха - идилия...И продуктите, и отглеждането им, и рецептата...

    ОтговорИзтриване
  5. Браво,Ваня и като земеделка са перфектна!
    А този пълнен патладжан скоро ще се кипри и в нашите чинийки:)!Благодаря за рецептата и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесна и вкусна идея! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Ах, че ми е уютно с тези снимки. Домашната реколта е много, много мило нещо. Рецептата както винаги вкусна, а с тези слънчеви продукти е и много здравословна. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. Ванче, истинска вкусотия в чиния, че и как красиво си я поднесла и снимла, браво!
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване