22.07.2014 г.

Лаврак с картофи на фурна


Продукти:
1 лаврак 
3-4 средни по големина картофи
клонче пресен розмарин
1 к.ч. бяло вино
2 скилидки чесън
чер пипер
сол
 зехтин



Почистената риба осолете и овкусете с чер пипер. Нарежете картофите на колелца и объркайте със сол, чер пипер, пресованите скилидки чесън и ситно нарязания розмарин. Полейте със зехтин. Застелете тавичка с хартия за печене, сложете вътре картофите, отгоре рибата. Преди да я покриете с тънко нарязани колелца картофи я полейте с бялото вино. Изпечете на 190 гр. за около 35-40 мин. 
Поднесете веднага и ....да ви е сладко! Чаооо!



4 коментара:

  1. Страхотно,даже перфектно ястие с любима рибка!Приветствам с две ръце гозбата ти,Ваня!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси!
      Прегръдка и от мен :)! Хубав следобед!

      Изтриване
  2. Много вкусно предложение ни показваш, Ивана!
    Картофи и риба... ммм!
    Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Габи! Вкусно е :)
      Поздрав и за теб! ХУбава лятна вечер!

      Изтриване