Отново рецепта в стил ''Gabriele Bonci ''! И отново много вкусна и атрактивна, като онова пиле, помните го, нали?! Разбира се може да промените всичко по рецептата
....не ви харесва розмарин, не го слагайте...
... струва ви се странно бадеми и свинско, оставете бадемите за някой сладкиш....
......не си върви мед с месо, не подслаждайте, но каквото и да промените, непременно си изпечете месце така, пък и удобно и хляба и месото на едно място :)!
Продукти:
600 - 700 гр. свински врат
шепа бадеми
1 с.л. мед
розмарин
сол,
чер пипер
за тестото:
400 гр.бяло брашно
100 гр. царевично брашно
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
280 мл. вода
40 мл. зехтин
15 гр. мая от кубче
щипка ситно нарязан розмарин
Замесете тесто от изброените продукти. Сложете го в купа, покрийте с найлон и кърпа и оставете да удвои обема си. Месото овкусете със сол, чер пипер и розмарин.
Разточете втасалото тесто върху парче хартия за печене на голям квадрат. В центъра му сложете месото. Полейте на струйка 1 с.л. мед върху него и отгоре разпръснете бадемите. Загънете тестото първо от едната страна върху месото, после от другата страна и подгънете краищата отдолу. Прехъврлете в тавичка. Изпечете на 170 гр. (не загрявайте фурната предварително) за около час и половина- два.
Извадете изпечения хляб и с остър нож изрежете капаче. Сервирайте от месото върху парче от изпечен хляб. Да ви е сладко :)!
Желая ви весели Коледни празници! Бъдете здрави!
Боже, това е знаменито! Както имам парче свински врат, май това ще е рецептата за утрешния обяд. Само имам един въпрос- месото сурово ли се слага върху тестото, или се запечатва предварително? Притеснявам се, че докато се опече месото вътре, тестото може да прегори. Предварително благодаря за отговора и още по-голяма благодарност за споделената рецепта! Весели празници! Милена
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Милена! Излишно се притеснявате за тестото:)....и хляба се изпича и месото, не е необходимо да се запечатва предварително. Свинско месо пека за пръв път така, но пиле съм правила често и винаги резултата е сполучлив:)!
ИзтриванеВесели празници!
Ванче, нищо не трябва да му се маха! Че то в розмарина, бадемите и меда му е празничното настроение на това свинско, прекрасно коледно попадение. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и весели празници!
Ваня,невероятно добро предложение,особено за празничен повод!Уникално вкусно ми изглежда и си го отбелязвам за правене непременно!Винаги предлагаш страхотни идеи,мила!Уютна Свята нощ!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви,
ОтговорИзтриванеГери,
Роси!
Весели празници! :)
Честита Коледа! Здраве, щастие и късмет!
ОтговорИзтриванеЧестито Рождество,Ивана!
ОтговорИзтриванеПожелавам ти здравето,спокойствието и благоденствието да са Ви неотлъчни спътници!
Честита Коледа,Ив!
ОтговорИзтриванеРецептата е уникална и ще се пробва!
Весели празници,здраве и късмет!
Весела Коледа, с пожелание да бъдем добри и да правим добро!
ОтговорИзтриванеЧестита Коледа, Иве. Здраве, любов и много усмивки да има в дома ви! Весели празници!
ОтговорИзтриванеЧестита Коледа, Ивана и
ОтговорИзтриваненека святото Рождество ви донесе здраве и късмет, благоденствие и много радост.
Весели празници и поздравления за разкошната коледна рецепта!
Благодаря ви, мили дами!
ОтговорИзтриванеПрегръдка за всяка с пожелание за здраве и щастие!