23.12.2014 г.

Свинско печено в хлебна кора


Отново рецепта в стил ''Gabriele Bonci ''! И отново много вкусна и атрактивна, като онова пиле, помните го, нали?! Разбира се може да промените  всичко по рецептата
....не ви харесва розмарин, не го слагайте...
... струва ви се странно бадеми и свинско, оставете бадемите за някой сладкиш....
......не си върви мед с месо, не подслаждайте, но каквото и да промените, непременно си изпечете месце така, пък и удобно и хляба и месото на едно място :)! 


Продукти:
600 - 700 гр. свински врат 
шепа бадеми
 1 с.л. мед
розмарин 
сол, 
 чер пипер
за тестото:
400 гр.бяло брашно
100 гр. царевично брашно
1 ч.л. сол 
1/2 ч.л. захар
280 мл. вода 
40 мл. зехтин 
15 гр. мая от кубче
щипка ситно нарязан розмарин 


Замесете тесто от изброените продукти. Сложете го в купа, покрийте с найлон и кърпа и оставете да удвои обема си. Месото овкусете със сол,  чер пипер и розмарин. 
Разточете втасалото тесто върху  парче хартия за печене на голям квадрат. В центъра му сложете месото. Полейте на струйка 1 с.л. мед върху него и отгоре разпръснете бадемите. Загънете тестото първо от едната страна върху месото, после от другата страна и подгънете краищата отдолу. Прехъврлете  в тавичка. Изпечете на 170 гр. (не загрявайте фурната предварително) за около час и половина- два.
Извадете изпечения хляб и с остър нож изрежете капаче. Сервирайте  от месото върху парче от изпечен  хляб. Да ви е сладко :)! 

Желая ви весели Коледни празници! Бъдете здрави! 



12 коментара:

  1. Боже, това е знаменито! Както имам парче свински врат, май това ще е рецептата за утрешния обяд. Само имам един въпрос- месото сурово ли се слага върху тестото, или се запечатва предварително? Притеснявам се, че докато се опече месото вътре, тестото може да прегори. Предварително благодаря за отговора и още по-голяма благодарност за споделената рецепта! Весели празници! Милена

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Милена! Излишно се притеснявате за тестото:)....и хляба се изпича и месото, не е необходимо да се запечатва предварително. Свинско месо пека за пръв път така, но пиле съм правила често и винаги резултата е сполучлив:)!
      Весели празници!

      Изтриване
  2. Ванче, нищо не трябва да му се маха! Че то в розмарина, бадемите и меда му е празничното настроение на това свинско, прекрасно коледно попадение. :)
    Поздрави и весели празници!

    ОтговорИзтриване
  3. Ваня,невероятно добро предложение,особено за празничен повод!Уникално вкусно ми изглежда и си го отбелязвам за правене непременно!Винаги предлагаш страхотни идеи,мила!Уютна Свята нощ!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви,
    Гери,
    Роси!
    Весели празници! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Честита Коледа! Здраве, щастие и късмет!

    ОтговорИзтриване
  6. Честито Рождество,Ивана!
    Пожелавам ти здравето,спокойствието и благоденствието да са Ви неотлъчни спътници!

    ОтговорИзтриване
  7. Честита Коледа,Ив!
    Рецептата е уникална и ще се пробва!
    Весели празници,здраве и късмет!

    ОтговорИзтриване
  8. Весела Коледа, с пожелание да бъдем добри и да правим добро!

    ОтговорИзтриване
  9. Честита Коледа, Иве. Здраве, любов и много усмивки да има в дома ви! Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  10. Честита Коледа, Ивана и
    нека святото Рождество ви донесе здраве и късмет, благоденствие и много радост.
    Весели празници и поздравления за разкошната коледна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря ви, мили дами!
    Прегръдка за всяка с пожелание за здраве и щастие!

    ОтговорИзтриване