13.12.2014 г.

Зеленчукова пица ''Елхички''


Изцяло зеленчукова, като изключим няколкото рибета при маслините и много вкусна:)! Разбира се зеленчуците могат да бъдат други, по ваш избор и вкус! 


Продукти:
 за тестото:
400 гр. брашно
250 мл. вода 
30 мл. зехтин
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
12 гр. мая от кубче
За гарниране:
100 мл. доматено пюре
мариновани гъби
мариновани чушки
сварени картофи
  моцарела (може и без нея)
червен лук
праз лук
няколко рибки аншоа ( може маринована копърка) 
риган
пармезан 


Замесете тесто от изброените продукти. Сложете го в купа, покрийте с навлажнена кърпа и оставете на топло да удвои обема си. Докато тестото втасва си пригответе продуктите за гарниране на пицата. Сварете картофите, намачкайте ги с вилица и добавете към тях нарязана на ситно  моцарела. Овкусете със сол и щипка риган. Нарежете   1 глава червен лук на полумесеци. Сложете го в малка тенджерка с 3 с.л. оцет, 3 с.л. зехтин, 1 с.л. захар и щипка сол. Сложете на котлон и задушавайте докато остане на мазнина. Останалите продукти само нарязах, купих готови консерви. 
Когато тестото е готово го раздърпайте леко с ръце докато покрие тавата в която ще печете пицата. Височината на пицата да е около 1 см. Намажете тестото с доматеното пюре и оставете така за 25 мин. Изпечете пицата на най-високата температура на фурната за около 10-12 мин. Извадете я и веднага я гарнирайте с приготвените продукти. Върху маслинките сложете навити на кравайче рибки, а върху картофеното пюре поръсете нарязан на ситно праз лук. Върху червения лук сложете няколко люспи пармезан. Полейте цялата пица със  струйка зехтин и......

 ...... да ви е сладко в съботната вечер :)! Чаоооо! 




10 коментара:

  1. Тестото, тестото е майсторлъка на пицата- после все ще я докараме, макар че толкова празнична без твоя помощ, нямаше да се сетя. Поздрави, Ивана!

    ОтговорИзтриване
  2. Ама много е кипра, една такава празнична е! Великолепна! Прегръдка, Ив!

    ОтговорИзтриване
  3. Много е красива, Ивана! Съвсем в празничен вид, много красива. Като изваяна е!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Мъхче,
    Павлинка,
    Габи,
    сърдечно благодаря!
    Хубава неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Ив, отново предлагаш чудесна идея!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудна пица, но панделката за украсата е превъзходна, Ваня.Весели предстоящи празници !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  7. Изключително красива!
    / О, преглътнах! /
    Чудесна идея!

    ОтговорИзтриване
  8. Тили,
    Ели,
    Боряна,
    Благодаря ви!
    Хубава вечер, дами!

    ОтговорИзтриване
  9. Както винаги си виден представител на италианската кулинария,Ваня,и пак изкушаваш с пълна сила!Много оригинално гарнирана пица,поздравления!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси за видния представител хихи :), ама пицата си беше много вкусна даже и вегетариански, нещо не по мой вкус, но напълно по вкуса на Роби! А иначе обикновенно ги правя така, но на ленти :)!
      Прегръдка и за теб!

      Изтриване