Да ви е честит най-празничния, вкусен и сладък месец - декември!
Рецептата и тя празнична.......
Продукти:
1 голямо пиле
100 гр. пушен бекон
100 гр. ориз
50 гр. орехи
1 ч. зеленчуков бульон
2 портокала
стрък пресен розмарин
чер пипер
1/2 малка глава лук
1 к.ч. бяло вино
зехтин
В тиган задушете ситно нарязания лук, добавете ориза и нарязания на кубчета бекон запържете за 3-4 мин. Налейте сока от единия портокал, изчакайте да бъкне и добавете зеленчуковия бульон. Посолете, овкусете с чер пипер и щипка настъргана портокалова кора и гответе докато ориза набъбне. Свалете от огъня и прибавете счуканите орехи. Разбъркайте сместа. Почистеното пиле осолете отвътре и напълнете с приготвената смес. Зашийте отвора. Намажете пилето добре със зехтин, сложете го в тавичка и печете 30 мин. на 180 гр. В купичка излейте сока от другия портокал, бялото вино, добавете нарязания на ситно розмарин, щипка чер ппипер и сол. От време на време поливайте пилето с приготвения дресинг като продължите печенето още около 40 мин.
Сервирайте топло с резени портокал!
Да ви е сладко:)...От мен чаооо! Хубав следобед!
Аууу, невероятна рецепта! Много ми се иска да го опитам това привлекателно пиленце!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и целувки от нас!
Ще направя и за теб :)!
Изтриване:*
Жестоко пиле, Ванче, трепач е просто! Ще трябва да го опитаме в къщи :) тъкмо идват повечко празници.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав декември!
Благодаря, Пепи! Наистина става много крехко и сочно, ще се радвам, ако ви хареса:)!
ИзтриванеПоздрави! Хубава вечер!
Ивче, да ти е честит и на теб най-празничния месец :* Добро начало - пилето е убийствено! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеСнежи, благодаря, мила...и се хареса много на гостите (свекърва и други:) ми в неделя!
ИзтриванеПрегръдка и за теб:*! Хубава вечер!
Чудесно и много ароматно пиле, Ивче!
ОтговорИзтриванеУспешен и усмихнат декември!
Дани, благодаря:)!
ИзтриванеХубав да е и твоя декември и много празничен!
Никога не съм опитвала такова ястие. Все ме е страх, че ще го проваля ... някак си. Ще ме накареш да опитам, Ив. Предизвикваш ме!
ОтговорИзтриванеПриеми предизвикателството, Йоли ...не е страшно :), а съм сигурна, че ще ти и хареса вкуса на пилето :)!
ИзтриванеПоздрави! Хубав утрешен ден!
Ванче, имам и аз едни отлежаващи вече толкова време снимки на пиле с портокал... Е, твоето определено е много по-апетитно! :)
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко вкъщи!
Бих пробвала с удоволствие, но освен да си грабна оттук, не мога да склоня моите консервативни люде да опитат дори...
ОтговорИзтриванеТвоите люде ще се оглеждат за още, ако склонят, Веси :)!
ИзтриванеПоздрави!
Честит декември и на теб мила! Пиленцето добре изглежда между портокалите :) Вкусно ще да е било!
ОтговорИзтриванеПробвала съм риба "lenguado" ( на български "писия" мисля че се казва) с портокал .... пилешко не съм още :)
Хубав и празничен декември от мен :)
И свински каренца с портокал съм правила и патица и сьомга и все е много вкусно, Дани:)! А ти опитай пилето, чак се учудвам, че още не си!
ИзтриванеГоляма прегръдка за теб и едно пухче! :*
Как вкусно изглежда,направо да му се прияде на човек-нищо че е сутрин.
ОтговорИзтриванеХубав декември и на теб,Ванче!
Благодаря, Живе!
ИзтриванеПрегръдка!
Лелее,висна ми ченето,Ваня,уникално пиле си приготвила!Сега като се замисля пълнено май не съм правила,а твоето много ми харесва,особено с портокаловата нотка!И колко празнично си поднесла,комплименти,достойно блюдо за празници!Прегръдки!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и за теб, Роси! Благодаря ти, мисля ще ти хареса вкуса на пилето!
ИзтриванеХубав следобед!
Пиле с цитрусови плодове е типично италианска рецепта.Не съм приготвяла никога някъв вид месо с портокали.Сигурно е доста вкусно, но ако реша да изпробвам рецептата то ще е по Коледа.Сега в България е Коледният пост.Хареса ми комбинацията от портокали и подправки.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря, Ели! Като, че ли само рецепта за агнешко месо с портокали не съм срещала! А иначе всяко друго месо и риба се обичат с тях!
ИзтриванеПоздрави! Хубав следобед!