Рецептата може да ви се стори пипкава, но съвсем не е така. Отне ми точно 45 мин. от началото до края :)!
Рецептата е от сп. ''Subito pronto''!
Продукти за две порции:
150 гр. рикота (извара)
1 яйце
30 гр. настърган пармезан
щипка индийско орехче
щипка пресен магданоз
щипка чер пипер
300 мл. бешамел
7-8 чери домати
3 скилидки чесън
1 к.ч. бяло вино
зехтин
В купа сложете изварата, яйцето,пармезана, подправете с индийско орехче, чер пипер, магданоз и щипка сол. Объркайте сместа много добре.
Сварете пастата 2 мин. по-малко от указаните на опаковката. Прецедете я, полейте с 1 с.л. зехтин и объркайте. В тава излейте бешамела и наредете пастата с отвора нагоре.
В шприц сложете изварата и напълнете пастата.
В тиган загрейте малко зехтин, запържете за 1-2 мин. нарязания на ситно чесън, и добавете нарязаните на половинки домати и магданоз. Излейте виното и гответе на силен огън 3-4 мин. Разпределете така приготвените доматки върху пастата. Покрийте тавата с фолио и печете на 180 гр. в предварително загрята фурна 15 мин.
После отстранете фолиото и запечете още 10 мин.
Сервирайте топло и .....
...... Да ви е сладко :)! Чаооо!
Фантастична паста! И това за мен е нещо ново. Благодаря, Ив!
ОтговорИзтриванеНяма пипкава рецепта, когато говорим за удоволствие. А тук изглежда е било голямо. Хареса ми, Ивана! Спокойна вечер ти желая!
ОтговорИзтриванеПипкава-пипкава,но пък съм сигурна ,че си заслужава.....Прекрасна рецепта,Ивана!
ОтговорИзтриванеЛека нощ и чудесно утре:)!
Идва ми да взема една виличка,да се облакътя до тавичката и да я започвам от единия край тръбичка по тръбичка-невероятна паста,Ваня!Щастлив и вкусен декември!
ОтговорИзтриванеЩом става въпрос за паста, може и цял ден да готвя една чиния, но ще го направя! Страхотна рецепта! Прегръдка Ив!
ОтговорИзтриванеМомичета, пастата наистина е много вкусна .....хареса се на най-високо ниво :))! Ще се радвам да я опитате, гарантирам ви удоволствието!
ОтговорИзтриванеПрегръдки! Хубав следобед!
Ваня,
ОтговорИзтриваневидях в МЕТРО да продават точно тази паста Пакери и съм решила да изпробвам рецептата извън пости.Чудно представяне на рецептата си направила.
Поздрави !
Благодаря, Ели! Струва си да се проготви и да ви е сладко след постите!
ИзтриванеХубав утрешен празник!
Ив, и двете сме на пасти с извара! :) Апетитно предложение!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!