Пъстра, цветна, лятна, много хрупкава и вкусна се появи и 600-та рецепта в блога! Почерпете се с чудесната рецепта на Бон Апети и бъдете здрави!
Продукти:
220 гр. брашно
170 гр. краве масло
7 с.л. кафява захар
2 круши
100 гр. орехови ядки
1 ч.л. канела
2 с.л. мед
щипка сол
Запечете ореховите ядки на сух тиган. Може и във фурната както е в рецептата на Бон Апети! Запечените ядки счукайте в хаванче или смелете с блендер. В купата на кухненски робот сложете брашното, щипка сол, канелата, ореховите ядки, кафявата захар и нарязаното на парчета краве масло. Включете робота на 2-ра степен и оставете машината да хомогенизира продуктите докато станат на трохи! Всичко това може да се извърши и с ръце, ако нямата робот! Обелете и нарежете крушите на малки парчета. Разпределете ги в чашки за крем брюле или каквито там имате и могат да се сложат във фурната. Залейте крушите с мед и отгоре разпределете маслените трохи.
Изпечете крамбъла на 190 гр. за около 20 мин. Извадете купичките от фурната и охладете. Може да поръсите с пудра захар и украсите с резенче круша и стръкче мента!
Чудесен десерт!
Да ви се сладко:)! Хубави събота и неделя, ама като чух какво ще е времето в Б-я, май ще се радвате на хладен и дъждовен уикенд!
Чаооо!
Тук може да видите още рецепти за крамбъл:
Честит юбилей! Крамбълът ми е много любим десерт и задължително ще го пробвам с круши. :)
ОтговорИзтриванеВанче, да са ти честити всички 600 вкусни публикации и още безброй ти желая! Все така вкусни и все така споделени с любимите хора - закъде без тях, нали?! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави! А крамбълът е толкова ароматен! :)
Честита ти 600 рецепта! Пожелавам ти да ни подслаждаш с още много по 600 пъти :)
ОтговорИзтриване600 прегръдки и 600 целувки! :)
Ха така :) давай тука да се подсладим по случая с нещо вкусно Ив!
ОтговорИзтриванеПоздравления за положения труд с пожелание за вдъхновение за още много публикации в годините за напред!
Крамбълът ти е чудесен :) де да имаше един сега пред мен ... щях да му видя сметката скорострелно :)
Поздрав с прегръдка :)
Изглежда невероятно този крамбъл, като за юбилейна рецепта, както и всички останали тук Ив!!
ОтговорИзтриванеТа-да-м! Честита 600 вкусотия и красота! Всичките ти 600 са по 600 пъти впечатляващи. На 6000 пак да почерпиш!:) Прегръдки!
ОтговорИзтриванеКети,
ОтговорИзтриванеГери,
Хриси,
Дани,
Вили,
Кате,
благодаря ви, момичета мили за толите думи и пожелания!
Прегръдка за всяка от вас с пожелание за хубава неделя!