Много лесен и бърз сладкиш, идеален за топли летни дни! Внимание: много калоричен! Рецептата е от тук!
Продукти:
за основата:
200 гр. вафли с лешникова паста ( или други по ваш вкус)
100 гр. течна сладкарска сметана за разбиване (подсладена)
1 с.л. горчиво какао
за крема:
250 гр. маскарпоне (може да го замените с рикота или сирене ''Филаделфия'')
200 мл. течна сметана за разбиване
50 гр. пудра захар ( в оригиналната рецепта е 100 гр.)
4 вафлички
Намачкайте вафлите с вилица (или ги смелете в блендер). Разбийте сметаната и я добавете към вафлената смес заедно с 1 с.л. какао. Хомогенизирайте продуктите добре. Във форма (20 см) с откопчаващ се ринг застелете хартия за печене и изсипете сместа. Подравнете и с помощта на лъжица напревете от нея висок около 2 см. борд по стените на формата. С миксер разбийте маскарпонето и пудрата захар. В друг съд разбийте до твърд сняг сметаната. Добавяйте я на порции към разбитото маскарпоне и бъркайте с лъжица докато се хомогенизират продуктите. Натрошете 4 вафлички и ги добавете към получения крем.
Изсипете крема върху вафлената основа, подравнете и приберете в хладилник за 4-5 часа. Украсете с натрошени и цели вафлички. Сладкишът е много малък, за по-голям удвоете продуктите!
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Първоначално прочетох "Студена красота". И май това е по-доброто име на сладкиша от Кростата. Прекрасен е наистина, Ив!
ОтговорИзтриване:) Благодаря, Йоли!
ИзтриванеПоздрави и хубава сряда!
Отново красота, стайлинг, снимки, вкусотия - всичко си представила в една публикация!!!
ОтговорИзтриванеПоздравления и целувки! :)
Христинка, благодаря за похвалата :) :*!
ИзтриванеЦелувки от мен и Роби с пожелание за хубава сряда!
Много топла презентация. Представих си, че съм на масата... Благодаря!
ОтговорИзтриване