Продукти:
2 патладжана
200 гр. прошуто котто
2 яйца
3 с.л. галета
1 моцарела (125 гр.)
щипка пресен магданоз и босилек
щипка чер пипер
зехтин
сол
Срежете патладжаните по дължина. С малка лъжичка издълбайте сърцевината. Бланширайте ги за 4-5 мин. във вряща подсолена вода. Извадете ги на кухненска салфетка и оставете да се оцедят от водата. Нарежете на дребно сърцевината на патладжаните. Задушете я за няколко мин. в съд с малко зехтин и няколко с.л. вода. Овкусете със сол. В купа счупете яйцата, добавете галета, нарязанате на кубчета моцарела и прошуто. Подправете с пресните подправки нарязани на дребно. Овлусете с щипка чер пипер и щипка сол. Добавете задушената сърцевина на патладжаните и хомогенизирайте сместа добре. Напълнете половинките патладжани. Полейте със струйка зехтин и наредете в тавичка с малко олио и вода. Изпечете за 20 мин. в предварително загрята на 180 гр. фурна. Поднесете топли с млечно-чеснов сос подправен с щипка копър.
Да ви е сладко :)! Чаоооо!
Ваня,
ОтговорИзтриванеблагодаря ти за тази рецепта.Имаме засяти патладжани, но винаги когато се налага да правим нещо с тях се чудим как да ги оползотворим.Станали са чудесни.
Поздрави !
Благодаря, Ели! Патладжаните са любимите ми зеленчуци и щом видя някоя нова за мен рецепта веднага я опитвам! :)
ИзтриванеПоздрави! Хубава вечер!
Looks delicious!
ИзтриванеПоздравления, Ив - чудесно предложение и прекрасна публикация!
ОтговорИзтриванеПриятен ден!