9.06.2015 г.

Студена кростата с вафли и маскарпоне крем


Много лесен и бърз сладкиш, идеален за топли летни дни! Внимание: много калоричен! Рецептата е от тук


Продукти:
за основата:
200 гр. вафли с лешникова паста ( или други по ваш вкус)
100 гр. течна сладкарска сметана за разбиване (подсладена)
1 с.л. горчиво какао
за крема:
250 гр. маскарпоне (може да го замените с рикота или сирене ''Филаделфия'')
200 мл. течна сметана за разбиване 
50 гр. пудра захар ( в оригиналната рецепта  е 100 гр.)
4 вафлички 


Намачкайте вафлите с вилица (или ги смелете в блендер). Разбийте сметаната и я добавете към вафлената смес заедно с 1 с.л. какао. Хомогенизирайте продуктите добре. Във форма (20 см) с откопчаващ се ринг застелете хартия за печене и изсипете сместа. Подравнете и с помощта на лъжица напревете от нея висок около 2 см. борд по стените на формата. С миксер разбийте маскарпонето и пудрата захар. В друг съд разбийте до твърд сняг сметаната. Добавяйте я на порции към разбитото маскарпоне и бъркайте с лъжица докато се хомогенизират продуктите. Натрошете 4 вафлички и ги добавете към получения крем. 
Изсипете крема върху вафлената основа, подравнете и приберете в хладилник за 4-5 часа. Украсете с натрошени и цели вафлички.  Сладкишът е много малък, за по-голям  удвоете продуктите! 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


5 коментара:

  1. Първоначално прочетох "Студена красота". И май това е по-доброто име на сладкиша от Кростата. Прекрасен е наистина, Ив!

    ОтговорИзтриване
  2. Отново красота, стайлинг, снимки, вкусотия - всичко си представила в една публикация!!!
    Поздравления и целувки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Христинка, благодаря за похвалата :) :*!
      Целувки от мен и Роби с пожелание за хубава сряда!

      Изтриване
  3. Много топла презентация. Представих си, че съм на масата... Благодаря!

    ОтговорИзтриване