12.02.2016 г.

Соленки сърца с къри, шафран и маково семе




Другата рецепта от участието ми в първото българско електронно списание за кулинария SOintoFOOD е солена!  Защото какво е любовта без щипка, а понякога и повече сол! 
Рецептата е от сп. ''Cucina moderna''! 



Продукти за 25-30 бр.:
200 гр. брашно
100 гр. краве масло
1 яйце
1 к.л. (равна) сол
1 к.л. къри
1 пликче 0,125 гр. шафран
50 гр. маково семе
щипка чер пипер
1 белтък за намазване



В купа изсипете брашното. Добавете яйцето, сол, къри, шафран, чер пипер в посочените количества. Нарежете на парчета студеното краве масло, прибавете го в купата и замесете меко тесто. Замесеното тесто загънете в стреч фолио и приберете в хладилник за 30 мин. 
Върху набрашнена повърхност разточете на 2-3 мм. охладеното тесто. Изрежете с по-големи формички сърца.  Намажете краищата им с белтък и посипете с маково семе. В средата на всяко сърце сложете по-малка форма такава, намажете с помощта на четка с белтък и поръсете обилно с мак. Изпечете соленките на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за 10-12 мин. Поднесете ги с бучки пармезан или друго сирене по ваш вкус. 
Да ви е сладко :)! 
От мен чаооо! Бъдете винаги влюбени! 


7 коментара:

  1. Ваня,
    прекрасно предложение за предстоящия празник.Чудесни са соленките.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. И двете ти рецепти са прекрасни, изпипани до най-малкият детайл, и вярвам много вкусни!
    Поздравления, сестра ми, за чудесното ти представяне в списанието!
    Прегръдки и целувки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, сестричке! Обичам те!
      Прегръдка!

      Изтриване
  3. Ивана! Имам чувството, че откъдето минеш след теб изникват цветя от сърчица, толкова влюбена и обичана жена си! Пожелавам ти да е все така! Поздравявам те за участието!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, съдечно благодаря и дай Боже да е все така! :)
      Прегръдки, мила!

      Изтриване
  4. Иванче, чудесни сърчица и...никога не е късно да ти пожелая Любов, нали?
    Наскоро съчетах мак и шафран, но с други продукти и ми хареса, сега и твоите соленки ще ги мисля:)

    ОтговорИзтриване