21.05.2017 г.

Пан бриош с песто дженовезе - Pan brioche alla pesto genovese


Пухкаво и много ароматно усукано хлебче! 

Продукти:
300 гр. брашно
1 малко яйце
60 мл. топла вода 
2 с.л. прясно и 2 с.л. кисело мляко
10 гр. мая от кубче
3 с.л. песто от босилек
1 равна ч.л. сол 
1 равна  ч.л. захар
2 с.л. зехтин



Разтворете маята в топлата вода. Пресейте брашното в купа. Добавете 1 яйце, солта, захарта, прясното и кисело мляко и зехтина. Излейте водата с разтворената мая и замесете меко тесто. Сложете го в купа, намажете с малко олио, покрийте с парче домакински найлон и кърпа. Оставете тестото на топло докато удвои обема си. Когато е готово го разстелете на набрашнена повърхност и разточете на правоъгълник. Намажете  с пестото (може да поръсите с пармезан, аз забравих) и навийте на руло. Срежете рулото на две по дължина. Прехвърлете двете половини   една върху друга. Поставете в продълговата форма за кейк покрита с хартия за печене. Изпечете хлебчето на 160 гр. в предварително загрята статична фурна за около 50 мин. Ако е необходимо го покрийте с алуминиево фолио за да не се препече! Извадете готовия пан бриош от фурната и веднага намажете със зехтин. 
Да ви е сладко:)! Чаооо! 


2 коментара: