5.12.2021 г.

Канелони с рикота и коприва


Някой ще каже къде коприва по това време?!
 Има, има стига да знаете къде да я потърсите! Ние покрай нас освен море си имаме и река. И тъй разхождайки се преди седмица покрай нея попаднахме с Роби на коприва!  Крехка и свежа,  ще кажеш, че сега започва пролетта! Освен баничките тук  остана коприва и за едни канелони! 


Продукти за 10 бр. канелони:
10 пресни кори за лазаня
250 гр. рикота 
300 гр. попарена коприва 
1 яйце
щипка черен пипер
щипка настъргано индийско орехче
за бешамела:
2 с.л. брашно
50 гр. краве масло
350-400 мл. прясно мляко
щипка настъргано индийско орехче 
за поръсване:
50 гр. настърган пармезан 


Като за начало направете бешамела. В тенджерка разтопете кравето масло. Запържете за кратко брашното и наведнъж излейте студеното прясно мляко. Прибавете 1 равна ч.л. сол и започнете да бъркате веднага докато бешамела се сгъсти. Както съм казвала и друг път оставете го по-рядък, за белите лазани в които няма друг сос е добре да е така. Овкусете готовия бешамел с щипка настъргано индийско орехче. В купа смесете попарената и нарязана коприва, рикотата, яйцето. Овкусете с черен пипер и индийско орехче и хомогенизирайте добре плънката. 


Бланширайте две по две  корите във вряща вода за по минута. Сложете в края на всяка кора от копривения пълнеж и завийте на руло. Подредете в тавичка на дъното на която сте сложили от бешамела. Залейте канелоните с останалия бешамел и поръсете с настърган пармезан. Изпечете ястието на 200 гр.  в предварително загрята фурна до приятен загар. Поднесете канелоните топли и да ви е сладко! :) Чаооо! 



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар