Открих рецептата в едно малко книжле приложение към списанието за програмата на телевизията ...В него намерих и други многи интересни такива ,някои от които ще опитам през следващите дни !
Може да ви изглежда пипкаво да се занимавате с такива малкки доматки ,но резултата си струва ....пък и всичко ми отне 30 мин. .....!
За количеството на продуктите няма да пиша ....преценете сами колко търпение имате за да напълните и панирате доматки за обяд или вечеря .......
Продукти :
чери домати
моцарела
риба тон (от консерва)
брашно
яйца
галета
олио за пържене
босилек
Измийте и подсушете доматите . Разрежете ги на половинки ,без да ги разделяте . С малка лъжичка премахнете семките и меката част . Напълнете едната половинка с парче моцарела ,а другата с риба тон . Затворете . Разбийте яйцата и оваляйте доматите първо в брашно , след това в разбитото яйце и накрая в галета .
Загрейте олио и пържете за 3-4 мин. Извадете доматките върху салфетка за да се отцеди излишната мазнина . Поръсете ги с нарязани пресни листа босилек и поднесете топли !
Ще ви се услади сигурна съм :)...,а ще откриете и един нов вкус :) !
И сега към рамазанката на Зичето с най - горещи адмирации :) ! Зиче, благодаря ти мила за чудесната рецепта ! Много ,много се хареса на мен ,а и на Роби който предпочита все да си чупи зъбите с техните чабати и разни други хлябове състоящи се само от две кори !
Мека ,топла и уханна и така много и приличаше шарената сол , че свърши за минути ! А аз си мислех ,че ще остане и за утре (разбирай днес) !
Ето ви и рецептата , а може да я прочетете и при Зичето в ''Черпак с мерак'':
Продукти:
0коло 500 гр. брашно
300 мл прясно мляко
15 гр. прясна мая (в оригинал - 7 гр . суха)
1 с. л. сол
2 с. л. захар (аз сложих само една ,исках я по-соленичка )
3 с.л. зехтин
1 с.л. оцет
сусам за поръване
1 жълтък за намазване
Разтворете маята в затопленото прясно мляко . Размесете брашното ,захарта и солта и си направете кладенче . Излейте млякото,зехтина и оцета . Замесете си меко тесто ,което леко да лепне . Прехвърлете го в набрашнена купа , намажете го с малко зехтин покрийте с кърпа . Включете фурната на 50 гр. и сложете съда вътре . Когато тестото удвои обема си го извадете и с намаслени ръце разтеглете леко . Поставете го в поктита с намаслена хартия тавичка . Намажете с разбития с 2-3 капки пр. мляко жълтък ,поръсете със сусам и печете на 180 гр. до около 15-20 мин.
Веднага я нападнахме....разкошна рамазанка ,повярвайте ми!
От мен чаоооо за днес и хубава вечер с пожелание за уют и топлина :* !
Ванче ,Ванче с тези чери пълнени домати ме смая толкова хубави са и страшно апетитни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти мила за доверието и милите думи ,и съм възхитена от това което виждам.
Рамазанката ти е НЕ-ВЕ-РО-ЯТ-НА!!!
Щом и Роби я е харесал се успокоих ха ха ха
Силно те прегръщам!
Зиче ,ама питката вървеше много и на доматките :) ...благодаря ,мила !
ИзтриванеЦелувки и хубава вечер !
Великолепни са и двете предложения, Ив! С удволствие бих си чупила от питката и похатвала от тези адски апетитни доматчета!
ОтговорИзтриванеПоздравления за идеята и изпълненията :)
Усмихната вечер :)
Благодаря ,Инче :) !
ИзтриванеУсмихната и топла вечер и на теб :)!
Все намирам нещо интересно и ново при теб, Ванче!никога не би ми хрумнало да панирам доматчета!Много оригинална рецепта!А за вкусотиите на Здравчето си знаем, винаги прекрасни!Поздрави!
ОтговорИзтриванея, какви интересни неща си открила на най-неочаквано място... супер изглежда, чакаме следващите идеи!
ОтговорИзтриванеЛеле, доматчетата изглеждат супер апетитно! И питката леко топната в шарена сол не бих отказала! Чудни предложения! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИвче, ако има още от тези вкусотии си взимам хапка
ОтговорИзтриванеот питката с доматче!
Чудесни са!
Усмивки и хубаво настроение!
Мммм, истинска прелест виждам тук! Браво, Ив! Толкова вкусно изглежда всичко, ако можеше само да се пресегна и да се почерпя... ;) Съдречни поздрави! :))
ОтговорИзтриванеВзе ми ума с тези пълнени панирани доматчета :) Страхотна идея! Със сигурност ще я пробвам, а за рецептите на Зичето нямам никакви съмнения, че е била много, много вкусна :) Хубава и усмихната вечер!
ОтговорИзтриванеИвана, много си си играла, но явно си заслужава! Интересно и оригинално!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Изкушенията продължават!
ОтговорИзтриванеТова с черитата не би ми минало и през ум.
Ваня, ти си неизчерпаем източник на идеи и подстрекания!:)
Питката и при теб изглежда неустоимо вкусно!
Сърдечни поздрави и прегръдки!
Аааа...не :) То бива, бива, ама ти наистина си неизчерпаем източник на вкусни идеи Ванче!
ОтговорИзтриванеПонякога си мисля че ако не си в кухнята, си пред компютъра и направо преливаш от вкусни предложения!
И толкова е красиво твоето местенце!Удоволствие е да те посещавам!
Силна прегръдка за ентусиазма ти!
Чудесно съчетание - и доматките и вкусната рамазанка.А снимките,особено последната,много сполучливи!Поздравления Ваня!
ОтговорИзтриванеВанче, така хубаво си пасват и двете предложения, изглеждат невероятни и адски вкусни! Жалко, че ми свършиха черитата, но ще запомня рецептата за следващото лято!Поздравления и за двете ви със Здравчето!
ОтговорИзтриванеТолкова хубави думи ми написахте - благодаря ви от сърце ,момичета :) !
ОтговорИзтриванеГоляма прегръдка с пожелание за хубава петъчна вечер :* !
Ивана,
ОтговорИзтриванеаз идвам да кажа още няколко прекрасни думи и за питчицата , и за пълненеите черита;)
Прекрасни са и ако бях на мястото на Роби, нямаше да погледна повече чабата;)))
Пилеее и аз правих рамазанката на мамето, стана разкошна!
ОтговорИзтриванеА ако знаеш, колко хора я пробвахаааа...
Твоята е станала чудесна, адоматчетата са разкошни!
Прегръщам те силно, целувам те и ти пожелавам един чудесен уикенд*)