След миналогодишната зеленчукова тарта ,която се оказа и най-посещаваната до днес рецепта в блога днес ви предлагам солена бутер торта с тиквички и прошуто крудо . Да ви призная аз повече харесах тази може би защото има месце :) , но и рецептата е съвсем различна на вкус от първата . Видях в тук и както и преди мира не ми даде докато не я направих :) !
Продукти :
1 готов лист бутер тесто ( около 270 гр. )
300 гр. рикота ( извара )
100 мл. заквасена сметана ( това си го добавих от мен , щото изварата ми беше по малко от посоченото в рецептата )
50 гр. настърган пармезан
100 гр. прошуто крудо
2 малки тиквички
чер пипер
сол
сусам
Направата на тортата не отнема повече от 40 мин. с печенето . Включете фурната на 180 гр. Докато тя загрява , нарежете тиквичките на тънки ,широки ленти . Ако нямате уред за нарязването им ползвайте картофобелачка ( не е трудно с нея :) ! Рикотата , пармезана и сметаната объркайте много добре . Посолете , поръсете със щипка чер пипер .
В тавичка ( 22 см .) застелете хартия за печене, сложете бутер листа . На дъното изсипете рикотата и започнете да нареждате в кръг тиквичките . Кръгче от тях , кръгче от прошутото така докато стигнете центъра , а там сложете една розичка от прошуто . Подгънете краищата на тестото навътре и поръсете със сусам . Не е необходимо да мажете с разбит жълтък .
Изпечете тортата на 180 гр. за 15 -20 мин . Сервирайте леко охладена , но и студена е вкусна :) ! Да ви е сладко !
Чаооооо и хубав следобед :* !
Много красива и несъмнено вкусна!
ОтговорИзтриванеАморе пак красоти неустоими си сътворила и сега и мен на мира няма да ме оставиш :) Ще се прави, защото винаги рецептите ти са страхотни!
ОтговорИзтриванеМного те обичам и силно те прегръщам!!!
И баничките с гъбки са чудесни Ив и тази торта с прошуто и тиквички е нещо уникално :) различно и раздвижено :)
ОтговорИзтриванеЕсента ти действа вдъхновяващо , а на мен апетитно като гледам как вкусно си сготвила :)
Започвам да си търся вдъхновението и аз :) дано го намеря някъде !
Поздрави миличка !
На кого не би му харесало това, Ванче... Страхотно вкусно, просто да си оближе пръстите човек. Определено и на мен ми харесва, ама много!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
П. П. Пожелавам ти и това да е една от най-харесваните рецепти в блога. ;)
Ив, страшно апетитни снимки си постнала - сега как да си лягам :))) Много, много красива е станала бутер тортичката ти!!!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, приятни сънища и хубаво утре, мила!
Каква прекрасна розичка се усмихва от тази солена тортичка, а колко е хрупкава си представям!! Чудесно предложение, изпълнение и представяне, Ванюшка, ама то при тебе винаги е така! Целувки и невероятен ден, миличка!!
ОтговорИзтриванеВаня,при теб винаги ухае невероятно,а и естетически поднасяш нещата чудесно!Всичко гали сетивата-аромат,подредба,цветове,стайлинг!Чакай да видя и назад какво още съм изпуснала.
ОтговорИзтриванеРецептите ти са не само вкусни, но и много оригинални! Удоволствие е да се отбивам тук! Прелестна е тази тарта торта, великолепна на вид и вкус! Поздрави, аморе!
ОтговорИзтриванеЧудесна солена торта, Ив!
ОтговорИзтриванеМного ефектно поднесена!
Здравей, Ивана :)
ОтговорИзтриванеБихме искали да публикуваме рецептата ти в нашата рубрика BG Blogs на GoodFood.
Ако си съгласна, моля изпрати ни снимки във висока резолюция на r.dimitrova@goodfood.bg
Поздрави!
Благодаря , Lois ! Удоволствие и чест е за мен да публикувате рецептата ми :) !
ИзтриванеИзпратих снимките !
Поздрави ! Хубав уикенд !
Благодаря ви от сърце , момичета !
ОтговорИзтриванеХубави събота и неделя ! Прегръдки !