11.09.2013 г.

Бутер торта с тиквички и прошуто крудо


 След миналогодишната зеленчукова тарта ,която се оказа и най-посещаваната до днес  рецепта в блога днес ви предлагам солена бутер торта с тиквички и прошуто крудо . Да ви призная аз повече харесах тази може би защото има месце :) , но и рецептата е съвсем различна на вкус от първата . Видях в тук и както и преди мира не ми даде докато не я направих :) ! 




Продукти : 

1 готов лист бутер тесто ( около 270 гр. ) 
300 гр. рикота ( извара ) 
100 мл. заквасена сметана ( това си го добавих от мен , щото изварата ми беше по малко от посоченото в рецептата ) 
50 гр. настърган пармезан 
100 гр. прошуто крудо 
2 малки тиквички 
чер пипер 
сол 
сусам 


Направата на тортата не отнема повече от 40 мин. с печенето . Включете фурната на 180 гр. Докато тя загрява , нарежете тиквичките на тънки ,широки ленти . Ако нямате уред за нарязването им ползвайте картофобелачка ( не е трудно с нея :) ! Рикотата , пармезана и сметаната объркайте много добре . Посолете , поръсете със щипка чер пипер .
В тавичка ( 22 см .) застелете хартия за печене, сложете бутер листа . На дъното изсипете рикотата и започнете да нареждате в кръг тиквичките . Кръгче от тях , кръгче от прошутото така докато стигнете центъра , а там сложете една розичка от прошуто . Подгънете краищата на тестото навътре и поръсете със сусам . Не е необходимо да мажете с разбит жълтък . 
Изпечете тортата на 180 гр. за 15 -20 мин . Сервирайте леко охладена , но и студена е вкусна :) ! Да ви е сладко ! 
                                                                                     Чаооооо и хубав следобед :* !




12 коментара:

  1. Много красива и несъмнено вкусна!

    ОтговорИзтриване
  2. Аморе пак красоти неустоими си сътворила и сега и мен на мира няма да ме оставиш :) Ще се прави, защото винаги рецептите ти са страхотни!
    Много те обичам и силно те прегръщам!!!

    ОтговорИзтриване
  3. И баничките с гъбки са чудесни Ив и тази торта с прошуто и тиквички е нещо уникално :) различно и раздвижено :)
    Есента ти действа вдъхновяващо , а на мен апетитно като гледам как вкусно си сготвила :)
    Започвам да си търся вдъхновението и аз :) дано го намеря някъде !
    Поздрави миличка !

    ОтговорИзтриване
  4. На кого не би му харесало това, Ванче... Страхотно вкусно, просто да си оближе пръстите човек. Определено и на мен ми харесва, ама много!
    Сърдечни поздрави!

    П. П. Пожелавам ти и това да е една от най-харесваните рецепти в блога. ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Ив, страшно апетитни снимки си постнала - сега как да си лягам :))) Много, много красива е станала бутер тортичката ти!!!
    Прегръдки, приятни сънища и хубаво утре, мила!

    ОтговорИзтриване
  6. Каква прекрасна розичка се усмихва от тази солена тортичка, а колко е хрупкава си представям!! Чудесно предложение, изпълнение и представяне, Ванюшка, ама то при тебе винаги е така! Целувки и невероятен ден, миличка!!

    ОтговорИзтриване
  7. Ваня,при теб винаги ухае невероятно,а и естетически поднасяш нещата чудесно!Всичко гали сетивата-аромат,подредба,цветове,стайлинг!Чакай да видя и назад какво още съм изпуснала.

    ОтговорИзтриване
  8. Рецептите ти са не само вкусни, но и много оригинални! Удоволствие е да се отбивам тук! Прелестна е тази тарта торта, великолепна на вид и вкус! Поздрави, аморе!

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесна солена торта, Ив!
    Много ефектно поднесена!

    ОтговорИзтриване
  10. Здравей, Ивана :)
    Бихме искали да публикуваме рецептата ти в нашата рубрика BG Blogs на GoodFood.
    Ако си съгласна, моля изпрати ни снимки във висока резолюция на r.dimitrova@goodfood.bg
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря , Lois ! Удоволствие и чест е за мен да публикувате рецептата ми :) !
      Изпратих снимките !
      Поздрави ! Хубав уикенд !

      Изтриване
  11. Благодаря ви от сърце , момичета !
    Хубави събота и неделя ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване